The Commuter / Pasager in trenul terorii (2018) – recenzie film

The Commuter / Pasager in trenul terorii

Titlu original / in limba romana: The commuter / Pasager in trenul terorii;

Regie: Jaume Collet-Serra;

Scenariu: Byron Willinger Philip de Blasi;

Distributie: Liam NeesonVera FarmigaPatrick Wilson; 

Durata: 104 min.;

Productie: Ombra FilmsStudioCanalThe Picture Company;

Data premierei in Romania: 12 ianuarie 2018;

Distribuit in Romania de: Ro Image 2000, Prorom;

Nota filmsiteatru.ro: 7


Guest post: Dana Elena

 The Commuter (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Ce fel de persoana esti tu? O intrebare in jurul careia se deruleaza actiunea intregii proiectii a acestui film. Recunosc, este o abordare destul de interesanta. Un conflict interior in care se prezinta ideea luptei dintre bine si rau intr-un mod mai contemporan si mai realist.

Pasageri in trenul terorii am fost toti spectatorii pe durata filmului. Peste o ora jumatate de film in care adrenalina personajelor parca se prelingea pe scaunele salii de cinema. Desigur, inceputul filmului se strecoara gratios pe langa actiunea brutala, plina de intensitate. Exista insa anumite momente comice care mai destind atmosfera.

Impreuna cu personajul lui Liam Neeson incepem noul an cu un start cel putin dinamic in filmul The Commuter. Si cum am putea altfel, cand avem pe unul din starurile filmelor de actiune in rolul principal?! Actorul interpreteaza rolul lui Michael McCauley, un fost politist irlandez, reprofilat ca agent de vanzari, pentru a fi alaturi de familie.

La prima vedere pare un simplu om, un navetist care foloseste acelasi tren timp de 10 ani, zi de zi. Asta pana cand este abordat in tren de o doamna eleganta, stilata, dar cu un deosebit chef de vorba, interpretata de Vera Farmiga. Conversatia acestora va declansa un sir de evenimente neprevazute. Aceasta ii ofera 100.000 $ in schimbul unui favor. Fara sa-si dea seama, Michael este prins intr-un puzzle ce pare a fi o misiune imposibila. Sarcina sa este sa dezvaluie identitatea unui pasager pana sa ajunga la ultima statie. Fara sa stie cum arata, sarcina eroului notru se transforma intr-un joc mortal, atat pentru el, cat si pentru ceilalti pasageri. Va accepta provocarea? Va afla cine este?

Pentru iubitorii suspansului, acest film este o experienta mai mult decat potrivita. Eu nu mi-am putut desprinde ochii de ecran pana la final (intr-atat de captivata am fost).

Intotdeauna mi-a placut un bun plot twist. Insa, ca downside, nu mi-a dat impresia ca se inalta la nivelul paragonilor filmelor de actiune.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Regizorul Jaume Collet-Serra este renumit pentru filmele sale thriller. precum Orphan (2009) sau The Shallows (2016). Nu dezamageste nici de data asta, reusind sa puna in imagini o poveste plina de suspans, mister si actiune.

De celebrul Liam Neeson din seria de filme Taken, nu ma pot plange, parca este facut pentru a juca in rolul acesta. Personajul sau are 60 de ani (cu cinci ani mai tanar decat actorul) si totusi, poate sa tina piept tuturor provocarilor. Desi este recunoscut pentru rolurile sale in filmele de actiune/thriller , actorul a declarat ca The Commuter si Hard Powder vor fi ultimele sale proiecte de acest gen.

Sa nu uitam de Vera Farmiga si Patrick Wilson, care si-au jucat rolurile cu  naturalete (Joanna si Alex Murphy).  Pe Vera Farmiga o putem vedea si in filmul Orphan, regizat tot de Jaume Collet-Serra.


REACTIA CRITICLIOR

Mike Ryan de la UPROXX ne reaminteste ca e bine cateodata sa ne bucuram de actiune bruta pe marele ecran:

Sometimes you’re just in the mood to watch Liam Neeson punch people in the face for a couple of hours..

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Silence / Puterea credintei; Regie: Martin Scorsese; Scenariu: Jay Cocks, Martin
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David
Titlu original / in limba romana: Hunter Killer/Operatiunea Hunter Killer; Regie: Donovan Marsh; Scenariu: Arne Schmidt, Jamie

1 Comment

  1. george

    Un film de actiune foarte bun, cu Liam Neeson intr-un rol care i s-a potrivit ca o manusa. Mult suspans, actiune contra-cronometru si o mare enigma pe care fostul politist trebuie sa o rezolve intr-un timp limita.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.