Taxi 5 (2018) – recenzie film

Taxi 5

Titlu original / in limba romana: Taxi 5

Regie: Franck Gastambide;

Scenariu:  Luc BessonFranck Gastambide

Distributie: Franck GastambideMalik BentalhaBernard Farcy; 

Durata: 102 min.;

Productie: EuropaCorpT5 ProductionARP Sélection;

Data premierei in Romania: 1 iunie 2018;

Distribuit in Romania deRo Image 2000 , Prorom;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5


 Taxi 5 (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Cand imi compuneam in minte primele randuri ale prezentei recenzii m-am surprins apeland la tot felul de detalii tehnice care sa o descrie cat mai bine, sa exprime cat mai bine surprinderea placuta pe care am trait-o vis-a-vis de filmul asta.

Mi-am dat seama ca cel mai bine ar descrie acest film urmatoarele cateva cuvinte: n-am mai ras atat la un film de multa vreme, va conjur sa mergeti sa-l vedeti!

Cam despre asta e vorba in acest melanj de film ce ne aminteste de comediile de situatie gen Louis de Funès, de comediile mai noi ale noului val al cinematografiei franceze: de ras din toata inima, de situatii duse dincolo de limita normala a hilarului.

Cine a vazut celelalte filme care au in centrul actiunii renumitul taxi din Marsilia, vor veni la acest film manati mai ales de curiozitate decat de intentia de a vedea o comedie. Surpriza la aparitia situatiilor de comedie autentica iti smulge primele hohote de ras din care nu te mai opresti pana la final.

Cumva scenaristii reusesc sa resusciteze taxiul de poveste si in felul asta, impreuna cu un superpolitist care e si supersofer, ni se serveste o poveste plina de adrenalina, curse nebunesti, aluzii la realitati mai mult sau mai putin sensibile ale francezului de rand (de la taximetristii algerieni din Marsilia transformati in soferi de Uber, pana la vesnica vrajba dintre francezi si italieni, sau nebunia fotbalistica care exista si se manifesta in jurul legendarei echipe Olimpique Marseille)

E completa povestea noastra, radem de cele de mai sus, de politicieni, de mafioti italieni prosti, simtim o mica trimitere spre Fast and Furious si pentru ca ne chinuim alaturi de eroul nostru sa cucerim o fata frumoasa a carei asemanare cu Michelle Rodriguez, iubita lui Vin Diesel este izbitoare, ne minunam de frumusetea Marsiliei, depasim alaturi de acelasi erou masini Ferrari cu ajutorul unui aparent inofensiv Peugeot, simtim simpatie pentru o poveste romantica dintre doi pitici, efectiv avem o comedie cu toate ingredientele.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Finalul filmului m-a prins intrebandu-ma cine a scris scenariul, sau cine a semnat regia acestui film, prea parea a avea un pedigree rafinat. Numele Luc Besson mi-a raspuns pe deplin la intrebarea mea.

Desi nu e un nume care sa recomande neaparat o comedie, Besson e numele care recomanda un film bine facut, curat, desi putin inortocheat. Pentru ca a noastra comedie cam asta e: un film care nu ti se serveste pe tava, dar care in acelasi timp este usor asimilabil.

Regia si actorul principal sunt asigurate de acelasi nume, Franck Gastambide, o prezenta energica, supersoferul, superpolitistul, omul care vine la Marsilia dupa ce sefii de la Paris il pedepsesc pentru ca s-a culcat cu sotia sefului. Ajuns aici, desi outsider, omul nostru ajunge in scurt timp erou local ajutat de taxiul-minune, resapat dupa ani de zile, dar si putin incurcat de nepotul eroului care a condus taxiul original.

Ca romani nu putem sa nu observam prezenta Daciilor Dokker din dotarea politiei locale marseilleze, chiar daca masinile cu pricina nu il ajuta prea mult pe vitezomanul nostru. 🙂


REACTIA CRITICLIOR

Filmul intra in cinema abia la 1 iunie, nu avem pareri ale criticii inca la aceasta data:

Vedeti acest film, mergeti in numar cat mai mare, e o adevarata desfatare!

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Débarquement immédiat! / Aterizare fortata!; Regie si scenariu: Philippe
Titlu in limba romana: Atac de ziua nationala; Titlu original: Bastille Day; Regie: James Watkins; Scenariu: Andrew
Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort