Tag / Tag: da-o mai departe! (2018) – recenzie film

tag

Titlu original / in limba romana: Tag / Tag: da-o mai departe!

Regie: Jeff Tomsic;

Scenariu: Rob McKittrickMark Steilen;

Distributie: Jeremy RennerEd HelmsJake JohnsonJake Johnson; 

Durata: 100 min.;

Productie: Broken Road ProductionsNew Line Cinema, ;

Data premierei in Romania: 6 iulie 2018;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5


 Ocean's Eight (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Cand am vazut trailerul acestui film mi-a venit in minte celebra trilogie Hangover. Si au fost momente in care filmul acesta a semanat cu Hangover (dar fara Zach Galifianakis), insa patina de real din acest caz (filmul este facut dupa un caz real) a contat in mare masura in diferentierea dintre trilogia Hangover si acest film.

Povestea este pe cat de traznita, pe atat de amuzanta: cinci fosti colegi si prieteni de-o viata si-au facut un obicei ca odata pe an, in luna mai, sa se intalneasca, oriunde ar fi in tara, pentru a juca un fel de leapsa. Si pentru asta nu au facut efectiv economie de resurse ori idei. Ideile sunt nastrusnice, insa patru dintre ei au o problema: cel de-al cincelea, Jerry (jucat de Jeremy Renner), nu a fost “prins” niciodata de niciunul dintre ceilalti patru in douazeci de ani!

Subiectul filmului tocmai acesta e: un plan imbatabil pus la cale de unul dintre cei patru, Hoagie (jucat de Ed Helms) de a-l prinde pentru prima data in viata pe Jerry. Si se hotarasc ca cel mai bun prilej nu poate fi altul decat nunta acestuia.

Intriga se complica destul de mult, iar finalul este cu adevarat unul imprevizibil. Filmul curge firesc si frumos, se vede ca se bazeaza pe o poveste adevarata, iar bugetul de aproape 28 de milioane de dolari i-a dat si o imagine destul de ingrijita.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Am spus mai devereme ca filmul seamana si nu prea cu Hangover. Seamana probabil si datorita lui Ed Helms, si este diferit poate si prin prezenta lui Jon Hamm (pe care il stim din Mad Men). Nu m-a scos din ritm neaparat prezenta lui pentru ca nu-l puteam desprinde de personajul puternic pe care l-a construit in Mad Men, (l-am vazut de exemplu acum un an in Baby Driver, intr-un rol de badass si a fost acceptabil), insa practic aici nu avea ce cauta o prezenta ca el in rolul respectiv. Cu toate acestea, unicitatea povestii, modul in care practic complexitatea vietii i-a dat directia in care a mers, o face foarte placuta privitorului.

Desi regizorul Jeff Tomsic nu are precedente notabile in plan regizoral, nu consider ca aici ii putem reprosa ceva. Reuseste sa aduca realul pe ecran destul de bine si, mai mult decat atat, sa-l condimenteze cu “vrajitorii” cinematografice in asa fel incat filmul, desi nu se ridica la nivelul primului film din trilogia Hangover cu care tot l-am comparat, pot spune ca are performante mult mai bune decat multe alte filme cu pretentii sau bugete superioare. 🙂


REACTIA CRITICLIOR

Matthew Bond de la The Mail on Sunday merge mai departe cu comparatiile, insa termina intr-o nota pozitiva:

Think “The Hangover” meets “Horrible Bosses” and you get a good idea of the supposedly ‘adult’ humour style of a film that, despite the occasional lapse in taste, entertains without ever really surprising.

Ca tip de film e clar ca e un film pe care sa-l vezi cu prietenii si, mai mult, probabil, e tipul de film pe care il vom vedea inr-un an-doi pe micile ecrane. 🙂

Hai, v-am pupat!


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort