Proud Mary / Proud Mary – Asasina (2018) – recenzie film

Proud Mary

Titlu original / in limba romana: Proud Mary / Proud Mary – Asasina;

Regie: Babak Najafi;

Scenariu: John Stuart NewmanChristian Swegal;

Distributie: Taraji P. HensonDanny GloverBilly BrownJahi Di’Allo Winston; 

Durata: 89 min.;

Productie: Screen Gems;

Data premierei in Romania: 2 februarie 2018;

Distribuit in Romania deInterComFilm Distribution;

Nota filmsiteatru.ro: 6


 Proud Mary (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Prezentat ca un film plin de actiune si adrenalina, Proud Mary / Proud Mary – Asasina ne spune povestea punctului slab al unei asasine fara scrupule. Dar sa detaliem putin!

Mary, jucata de Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button, Hidden Figures, sau aducatorul de Glob de aur pentru ea – serialul Empire), este fata culeasa de pe drumuri si adusa in familia capului mafiei de culoare din Boston, Benny (Danny Glover). Crescand, ea devine una din persoanele de incredere ale batranului mafiot, fiind cea trimisa sa elimine pe principalii dusmani ai familiei.

Intr-una din misiuni, Mary ucide un datornic fata de familia lui Benny si, dupa ce comite fapta, afla ca cel omorat are un fiu. Pe numele sau Danny (Jahi Di’Allo Winston), acesta devine obsesia lui Mary, care simte ceea ce un asasin iscusit de talia ei n-ar trebui sa simta: vina amestecata cu dorinta de a isi repara cumva greseala.

Astfel ajunge Danny in viata lui Mary si, ceea ce parea un film care incepe promitator, se transforma intr-o productie plina de clisee care a fost salvata in ultima instanta, in viziunea mea, de… coloana sonora extraordinar de bine aleasa. Astfel, pe minunatele acorduri ale melodiei care da si numele filmului, a celor de la Creedence Clearwater Revival, in interpretarea extraordinarei Tina Turner, ne mai  invioram un pic si parca trecem cu vederea ca binele invinge (iar), insa de asta data intr-un mod foarte previzibil si lipsit parca de provocari si verva.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Eu personal pe Taraji P. Henson am vazut-o in filme mai bune, nu prea inteleg de ce a trebuit sa accepte acest scenariu. Probabil rolul de cap de afis pentru ea a fost hotarator, la fel si prezenta in distributie a unui mare actor precum Danny Glover.

As fi vrut sa spun despre acest film ca m-a impresionat printr-un element anume legat de scenariu sau de vreun twist in desfasurarea sa, insa in afara de coloana sonora care si ea e mai pentru generatia 30+, nu am a evidentia in mod special vreun lucru la acest film. Este un film a carui destinatie este aceea de a fi difuzat dupa ora 10 seara la PROTV (dupa 10 seara pentru ca are destule scene de violenta sangeroasa, nu de alta).

Regizorul Babak Najafi nu are mari ispravi la activ. Ultimul sau film, London Has Fallen, este destinat cam acelorasi consumatori si este la fel de bine garnisit cu gloante, violenta si sange, fara insa a excela si la capitolul artistic, desi, in ambele cazuri, avem in distributie actori de prim rang.


REACTIA CRITICLIOR

Roger Moore de la Movie Nation a dat acestui film un verdict care chiar m-a facut sa rad: 🙂

Buy the soundtrack, skip the movie.

V-am spus si eu, coloana sonora este minunata, pacat ca scenaristii nu au fost la fel de inspirati ca cei ce au alcatuit-o!

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.