The House with a Clock in Its Walls / Misterul ceasului din perete (2018) – recenzie film

Titlu original / in limba romana: Misterul ceasului din perete;

RegieEli Roth;

ScenariuEric KripkeJohn Bellairs;

Distributie: Owen VaccaroJack BlackCate Blanchett, ;

Durata: 1 h 45 min;

Productie: DreamWorksAmblin EntertainmentMythology Entertainment;

Data premierei in Romania: 28.09.2018

Nota filmsiteatru.ro: 7


                                                          SINOPSIS

In regia lui Eli Roth (Hostel, Hostel II, Thanksgiving), cu o echipa de scenaristi aplecati mai degraba catre thriller decat catre comedii, filmul The House with a Clock in Its Walls / Misterul ceasului din perete, un film cu pretentii de film pentru copii, s-a dovedit a fi putin scary pentru copilasii in jur de 10 ani adusi de mamicile lor la vizionare. Sa nu fiu inteles gresit, filmul nu e rau, insa atunci cand nu ai restrictie de varsta pentru el, ma astept sa nu vad neaparat morti iesind din morminte sau dovleci transformati in capete hulpave gata sa te sfasie…

Altfel, incercand sa fiu pe cat de obiectiv pot, filmul e muncit, are distributie remarcabila, cu o Cate Blanchet care la 49 de ani arata la fel ca in 2005 cand lua primul sau Oscar pentru The Aviator si cu un Jack Black jucaus si inspirat ca in oricare din prezentele sale cinematografice.

Cu un buget imens, de 42 de milioane de dolari recuperati in prima saptamana de rulare in USA, filmul spune povestea unui vrajitor si a nepotului sau care trebuie sa treaca printr-o serie de incercari mai mult sau mai putin primejdioase pentru a invinge in lupta lor cu raul intruchipat de Isaac Izard (Kyle MacLachlan).

Izard este si el un vrajitor, este de fapt cel al carui discipol a fost personajul lui Black. Avem in film de toate, avem comedie, avevm, asa cum am mentionat, si niscaiva spaime ce sperie usor copiii neobisnuiti cu acest gen de filme.

Partea funny este ca exista in aceeasi masura copii care gusta tipul acesta de filme, care cauta astfel de entertainment. Pentru ei mi se pare mie ca a fost facut acest film. Pentru copiii carora le place sa provoace spirite in serile petrecute cu prietenii.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Faptul ca mi s-a parut ca acest film a beneficiat de o distributie super, este clar deja. Nu ma dau in vant dupa Cate Blanchet ca femeie, insa actrita din ea, precum si modul in care joaca, arata sau inspira privitorul sunt fara cusur.

Jack Black nu pare la prima vedere a se potrivi cu ea, insa chimia dintre ei asa cum a razbatut ea dincolo de ecran in timpul filmului este un castig pentru pelicula, cel care i-a distribuit pe cei doi in cele doua roluri merita o marire de salariu!

Copilul din film, Owen Vaccaro, a mai fost distribuit in pelicule “de familie”, eu il stiam de undeva si mi-am dat seama ca l-am vazut in Daddy’s Home 1 si 2.

Pentru mine, pe langa Cate Blanchet, surpriza a fost si Kyle MacLachlan! Detectivul din serialul copilariei celor de varsta mea, Twin Peaks, sta si el senzational la capitolul look, si, chiar daca nu a avut prea multe minute de faima in film, si-a avut rolul si rostul lui bine conturat.


REACTIA CRITICILOR

Nu are alura de film care sa rupa box-office-ul, insa nici nu e de lepadat, cam asta e parerea majoritatii criticilor. Tom Russo de la Boston Globe spune:

A likably cast, mildly diverting Halloween appetizer that serviceably channels early Harry Potter.

Una peste alta este de vazut, mai ales daca acel copil din voi iubeste filmele cu frici in ele 🙂

Trailerul cu subtitrare in limba romana poate fi vizionat aici.

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort