Loving Pablo/Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar (2017) – recenzie film

loving Pablo

Titlu original / in limba romana: Loving Pablo/Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar

Regie: Fernando León de Aranoa;

Scenariu: Fernando León de AranoaVirginia Vallejo (carte)

Distributie: Javier BardemPenélope Cruz, Peter Sarsgaard; 

Durata: 123 min.;

Productie: Escobar FilmsB2Y EOOD,

Data premierei in Romania: 15 iunie 2018;

Distribuit in Romania deRo Image 2000 , Prorom;

Nota filmsiteatru.ro: 6,5


 Loving Pablo (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Mi-am dorit sa vad filmul asta de cand au aparut primele informatii despre el in media occidentala sau pe profilele de Instagram ale protagonistilor lui. Asta pentru ca Penélope Cruz este febletea mea si pentru ca subiectul – viata lui Pablo Escobar vazuta prin ochiii amantei sale oficiale – ziarista Virginia Vallejo, nu avea cum sa nu fie incitant.

Problema a fost ca filmul a fost facut parca pentru cei care au vazut serialul Narcos de pe Netflix, pentru ca elemente definitorii ale personajului Pablo Escobar au fost omise in detrimentul unui intreg ce ar fi putut da mai multa substanta filmului.

Sa ne-ntelegem: filmul nu e prost, insa este mai degraba pomul laudat la care cei deveniti pretentiosi dupa ce citesc genericul vin cu sacul.

Pentru ca sa-ti propui sa vorbesti despre unul dintre cei mai sangerosi traficanti de droguri ai secolului trecut si sa nu surprinzi asa cum se cuvine aceasta latura a lui sau sa faci un film pe care ai pretentia ca-l vezi prin ochii femeii care s-a indragostit de un ticalos sadea si sa-ti lipseasca pasiunea sud-americana definitorie lui Escobar, e ca si cum ai vrut sa faci un film cu orice pret fara sa te intereseze ce iese.

Sintetizand, subiectul se arata spectaculos, ce stiam din Narcos imi dadea speranta sa visez la o dragoste cu nabadai pe aripile oricaruia dintre viciile numite drog, alcool sau sex. Niciunul dintre aceste elemente nu a aparut aproape deloc in film, drept pentru care am asistat la o pelicula terna, care a inceput sa se inchege spre final si care a lasat aproape fiecarui spectator din sala de avanpremiera senzatia ca el l-ar fi facut altfel.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar daca e ca cineva sa fi avut vreo influenta negativa asupra rezultatului final, nu actorii au fost aceia. Din contra, prestatia extraordinara a lui Javier Bardem, sau prezenta a la Claudia Cardinale ce ne-a aprins imaginatia din partea frumoasei Penelope, au facut ca acest film sa poata fi numit unul mediu.

Javier Bardem este poate la fel de bun ca in No Country for Old Men pentru care a castigat Oscarul in 2008 sau ca in Biutiful, drama care i-a adus o alta nominalizare in 2010. Aici nu va fi vorba nici macar de nominalizare, scenariul nu permite, insa cei doi profesioniti desavarsiti asa cum sunt cei doi soti cu care se mandreste cinematografia spaniola este clar ca au mai salvat din ce am vazut pe ecran.

Nefiind prima cooperare dintre regizorul si scenaristul Fernando León de Aranoa si Javier Bardem aproape ca ne asteptam la ceva mai elaborat. N-a fost sa fie din pacate, dar poate vina o poarta si cartea scrisa de adevarata jurnalista indragostita de Escobar, Virginia Vallejo, carte care a stat la baza scenariului.


REACTIA CRITICLIOR

Filmul nu a rupt gura targului, la momentul la care scriu are un tomatometer de doar 35% pe rottentomatoes si un metascore de doar 44, dar macar a incantat, asa cum am precizat, la capitolul joc actoricesc. Si cum acesta este unul dintre elementele definitorii ale unui film, chiar cred ca, daca ati vazut Narcos, bineinteles, merita vazut! 🙂

Nu numai eu remarc acest lucru, iata dovada:

[Javier] Bardem and [Penelope] Cruz are powerful in front of the camera, but the histrionics can and do fail the film.

Mergeti sa o vedeti pe Penelope, e o incantare! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort