Everything, Everything / Absolut tot (2017) – recenzie film

Everything Everything

Titlu original / in limba romana: Everything, Everything/Absolut tot;

Regie: Stella Meghie;

Scenariu: J. Mills Goodloe, Nicola Yoon

Distributie: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose; 

Durata: 96 min.;

Productie: Alloy Entertainment, Itaca Films, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM);

Data premierei in Romania: 23 iunie 2017;

Distribuit in Romania de: Forum Film Romania;

Nota filmsiteatru.ro: 6-6,5.


 Everything, Everything (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Daca filmul Everything, Everything/Absolut tot s-ar fi terminat respectand dictonul “Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima”, acum am fi vorbit de un film de nota 7,5-8, nu de unul de 6-6,5.

Modul in care scenaristii au ales sa finalizeze povestea tinerei Maddy Whittier (Amandla Stenberg), consider ca a fost unul facil, care sa nu intristeze audienta, dar care prin asta a sacrificat intensitatea intrigii.

Filmul a fost curat facut, si pana aproape de final chiar mi-a placut mult. Nu am inteles deloc de ce au ales sa-l linisteasca in final, mai ales ca jocul celor doi actori principali a fost fara cusur. Desi nu a fost un film cu buget mare, desi a spus povestea foarte frumos pana la un punct, ambitia celor care l-au realizat sa-l conduca spre un happy-end facil mi-a displacut.

De la inceput facem cunostinta cu o fata in pragul varstei de 18 ani, bolnava de o boala incurabila, care nu-i permite sa iasa din casa, toata viata ei desfasurandu-se intre peretii casei amenajate cu grija de mama sa, o doctorita care o ingrijeste ca pe ochii din cap.

Boala sa este una care practic ii neutralizeaza sistemul imunitar. Iesind afara, la discretia virusilor si bacteriilor, fata noastra s-ar imbolnavi imediat, iar sistemul sau imunitar nu ar putea lupta nici cu cea mai mica amenintare. Modul in care e spusa povestea copilei pana la momentul in care aceasta se indragosteste de vecinul sau este bine realizat, complicatiile care apar dupa acel punct avand un potential dramatic mult mai pronuntat decat cele de pe cursul dictat de realizatori.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Am spus-o nu e un film cu buget mare, deci nici actorii nu au fost de prima linie. Asta nu inseamna ca nu au fost ok, mie lasandu-mi o impresie foarte buna Amandla Stenberg care a jucat rolul fetitei de 17 ani chiar din perspectiva varstei respective.

Scenariul m-a dezamagit, asa cum am tot spus, insa jocul actorilor si regia nu au dat rateuri mai deloc, deci daca acest film este intre cele mediocre nu este din cauza actorilor.


REACTIA CRITICLIOR

Susan Granger de la SSG Syndicate imi confirma spusele referitoare la pierderea de consistenta din finalul filmului:

Facile and foolish, it completely loses plausibility in the third act…

Vreti sa vedeti un film in care happy-end-ul, desi cam fortat, este la locul lui? Mergeti la Everything, Everything/Absolut tot! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.