Despicable Me 3 / Sunt un mic ticalos 3 (2017) – recenzie film

Titlu original / in limba romana: Despicable Me 3/Sunt un mic ticalos 3;

Regie: Kyle BaldaPierre Coffin;

Scenariu: Cinco PaulKen Daurio;

Distributie: Steve CarellKristen WiigTrey Parker; 

Durata: 90 min.;

Productie: Illumination EntertainmentUniversal Pictures;

Data premierei in Romania: 30 iunie 2017;

Distribuit in Romania de: Ro Image 2000;

Nota filmsiteatru.ro: 7-7,5.


 Despicable Me 3 (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Am mers la avanpremiera filmului Despicable Me 3/Sunt un mic ticalos 3 cu mult inainte ca acesta sa fie lansat pe marile ecrane, multumita oamenilor frumosi de la Ro Image 2000. Si m-am bucurat. M-am bucurat de film asa cum te bucuri de un cadou care stiai ca va veni, dar pe care il primesti tot ca pe o surpriza multasteptata.

Pentru ca filmul e ritmat, are, pana la un moment dat, o reintroducere in atmosfera primelor doua filme, continuand apoi cu pierderea joburilor de agent secret de catre Gru si Lucy. Odata cu acest moment, Gru trece printr-o criza de identitate care il aduce in postura de a se desparti pana si de dragii sai minioni!

Si, ca in viata, atunci cand totul pare pierdut, apare surpriza/salvarea: Gru are un frate geaman, Dru, care este bogat, si de care Gru a fost despartit la nastere, el ramanand la mama sa, Dru fiind luat de catre tata. Dar momentul impartirii copiilor a fost unul neinspirat, pentru ca fiecare parinte s-a ales cu copilul opus gusturilor sale: Dru este genul pe care mama lor l-ar fi preferat, la fel si Gru, ar fi fost preferat de tatal celor doi din cauza inclinatiilor de raufacator profesionist ale acestuia.

Problema lui Gru este ca mai cochetul sau frate vrea sa guste din senzatiile ametitoare ale vietii de raufacator si, cu ajutorul bogatiilor sale, reuseste sa isi convinga fratele sa porneasca impreuna la o ultima lovitura.

In film, in secventele de inceput, ne este introdus si personajul principal, Balthazar Bratt (Trey Parker) un fost copil teribil al Hollywood-ului, care odata ce a fost uitat de casele de productie isi concentreaza toate energiile pe un plan diabolic care consta in distrugerea cetatii filmelor.

Filmul are umor, are muzica, are minioni in rol secundar, asa cum le sta bine, este desenat frumos, in general este ireprosabil. O mica observatie la modul general ar fi aceea ca totusi actiunea este putin cam moale, cam cu o idee mai moale decat media primelor doua filme ori decat m-as fi asteptat.

Rezervarea unui fir epic pentru Agnes si cautarea ei de unicorni este chiar o idee buna, care mai mult ca sigur a fost gandita pentru publicul tanar, asa cum unele glume sau referinte muzicale sunt rezervate parintilor sau in orice caz, celor mai in varsta. Pentru ca surpriza este mare si placuta atunci cand vedem cum personajul negativ, Balthazar Bratt, isi concepe si desfasoara planurile malefice pe melodii ale lui Michael Jackson sau ale baietilor de la Dire Straits. 🙂


JOC ACTORICESC SI REGIE

Steve Carell ca voce pentru fratii gemeni Gru si Dru, Kristen Wiig pentru iubita lui Gru, Lucy, ori Trey Parker (voce pentru mai multe personaje in South Park), toti sunt actori bine alesi care au muncit enorm si al caror talent impreunat au adus inca odata pe ecrane o pelicula frumoasa si distractiva pentru toate varstele.

Regizorul Kyle Balda, cel care a semnat regia si pentru Minions, Lorax ori Monsters Inc., face aici treaba buna, desi, cum am spus, ar mai fi fost loc de ceva adaos de adrenalina (parerea mea!).


REACTIA CRITICLIOR

James Berardinelli de la ReelViews intuieste versatilitatea scenariului acestui film:

It’s a perfectly reasonable option for a family movie and isn’t so bad that adults will cringe.

E un film funny, cu momente emotionante si haioase, serioase sau vesele, plin de invataminte sau distractiv pur si simplu. Totul este ca un angrenaj bine una care isi atinge scopurile: acela de a distra, dar si acela de a face bani.

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.