Bumblebee (2018) – Recenzie film

Titlu original / in limba romana: Bumblebee;

RegieTravis Knight;

ScenariuChristina Hodson;

DistributieHailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg Jr.;

Durata: 114 min;

Productie: Paramount Pictures; 

Data premierei inRomania: 28.12.2018;

Distribuit in Romania de: Ro Image 2000;

Nota: 8

SINOPSIS

Cine e galben, plin de energie si cel mai bun prieten al omului? Stiu la ce va ganditi, insa raspunsul este Bumblebee, unul dintre cele mai cunoscute personaje din filmele Transformers. Acesta prinde din nou viata pe marile ecrane in noul film regizat de Travis Knight. 

Filmul incepe intr-un cadru SF, pe planeta Cybertron, unde razboiul dintre Autoboti si Decepticoni este in plina desfasurare. Optimus Prime (cu vocea lui Peter Cullen), liderul autobotilor, ordona retragerea trupelor sale si il trimite pe B-127 (Dylan O’Brien) pe Pamant intr-o noua misiune. 

Robotul supererou nu are parte de o intampinare prea calduroasa, chiar daca aterizeaza in California. Jack Burns (John Cena) apare drept conducatorul fortelor militare ce lupta impotriva atacurilor extratereste, interpretand gresit aparita lui B-127 pe planeta noastra. Aproape distrus de Decepticoni dar si de gruparea de forte, robotul se transforma intr-un Volkswagen Beetle galben, ramanand blocat intr-un cimitir de masini. 

Toate cele mentionate mai sus sunt doar o introducere la ceea ce se va intampla de fapt pe parcursul filmului, povestea fiind destul de ampla. 

Aventura incepe cand Charlie Watson (Hailee Steinfeld), o fata de 18 ani, gaseste Beetle-ul, iar datorita abilitatilor sale (invatate de la tatal ei) reuseste sa-l repare. Aceasta descopera mai mult decat o masinarie in B-127, il descopera pe Bumblebee, un prieten adevarat, subliniind intr-o replica că Bumblebee e chiar mai uman decât un om. Charlie il va ajuta pe noul sau camarad sa lupte impotriva inamicilor, oferindu-ne o lectie despre prietenie si curaj. 

La baza, filmul este de actiune si SF, ceea ce ne este oferit din plin in cateva secvente. Sunt si scene amuzante, dar si unele ce par putin fortate. In rest, pelicula merita cu siguranta o vizita la cinema alaturi de o portie mare de popcorn.

JOC ACTORICESC SI REGIE

Bumblebee este primul film Transformers care nu a fost regizat de catre Michael Bay si aparent un real succes. Travis Knight aduce o nota diferita seriei Transformers, oferind publicului o versiune noua. 
“Knight is able to milk the softness of Bumblebee’s eyes, which are like two big, blue flashlights, and he gives the robot giant – and the story – a beating heart.” – Adam Graham(Detroit News)

Hailee Steinfeld

Hailee a fost laudata deja de catre multi critici, contributia ei in film reusind sa aduca inca un plus seriei Transformers. 

La doar 22 ani actrita a fost deja nominalizata la Oscar, Golden Globe si multe alte premii. Daca v-a placut de Hailee, o mai puteti vedea in filme precum “Pitch Perfect” si “The Edge of Seventeen”.

The movie works in large part because of the depth of Steinfeld’s performance. We haven’t seen such a well-realized character in any of the other Transformers movies. – James Berardinelli (ReelViews) 

Numarul laudelor il intrece cu siguranta pe cel al criticilor, cu un scor de 7,4 pe IMDB si 7,1 pe Rottentomatoes, Bumblebee intrece asteptarile si clasandu-se destul de sus in topul celor mai bune filme de luna aceasta. 

REACTIA CRITICILOR

Matthew Passantino de la CineChat: “Never thought I would speak the words ‘I was charmed by a Transformers movie,’ but here we are.”  

Titlu original: Rogue One: A Star Wars Story; Regie: Gareth Edwards; Scenariu: Chris Weitz, Tony
Regie: Alex Garland; Scenariu: Alex Garland; Distributie: Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno; Durata: 108 min.;
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David
Titlu original / in limba romana: Hunter Killer/Operatiunea Hunter Killer; Regie: Donovan Marsh; Scenariu: Arne Schmidt, Jamie
Titlu original / in limba romana: Belleville cop/Politaiul din Belle ville; Regie: Rachid Bouchareb; Scenariu:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort