Belleville cop/Politaiul din Belle ville (2018) – recenzie film

Titlu original / in limba romana: Belleville cop/Politaiul din Belle ville;

Regie: Rachid Bouchareb;

Scenariu: Rachid Bouchareb;

Distributie: Omar SyLuis GuzmánBiyouna;

Durata: 101 minute;

Productie: Tessalit Productions;

Data premierei in Romania: 19.10.2018;

Nota filmsiteatru.ro: 7


SINOPSIS

Asemenea cartierului Bellevile din Paris, un district multietnic, plin de enrgie si adrenalina este si noul film frantuzesc “Belleville cop”. Pelicula il aduce pe Omar Sy in centrul actiunii, ironizand personajul erou prin comicul de situatie, des intalnit pe toata durata filmului. Acesta joaca rolul unui “politai” francez, Baaba, pregatit sa cumpere o noua casa pentru el si iubita lui, dar nu asa de pregatit sa iasa definitiv de sub aripa mamei sale.

Misiunea de razbunare a acestuia incepe cand prietenul lui din copilarie este impuscat, iar el este trimis in Miami, o lume complet diferita de cea de acasa. Pentru a o duce la capat, face echipa cu Ricardo Garcia, un politist local si partenerul ideal pentru Baaba. Chiar daca cei doi nu se inteleg la inceput, ca Lolek si Bolek caracterele comice ale celor doi se completeaza perfect in orice investigatie.

Ce-mi place cel mai mult e ca personajele din film au roluri bine structurate, replici amuzante si istete. De la necaz se ajunge usor la haz. Sunt momente amuzante, cand nu mai poti de ras si te auzi in toata sala de cinema, dar si momente dramatice tipice actiunii.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Omar Sy

Omar Sy este un actor si comediant franez, recunoscut pentru parcursul sau in lumea filmului. Il puteti recunoaste din filmele: “The Intouchables, “Jurassic World”, “Inferno” si multe altele.

Actorul este un exemplu pentru multi dintre urmaritorii sai datorita ambitiei acestuia de a reusi sa-si faca loc in lumea filmului, dar si mai important, sa nu lase pe nimeni in calea dorintelor sale. Rolul sau din “Belleville cop” – Baaba -, se muleaza ironic pe caracteristicile actorului. Un francez determinat sa-si duca la bun sfarsit misiunea, dar si sa se distreze in acelasi timp.

Chiar se vede entuziasmul si implicarea actorului in acest proiect, dupa cum declara si el: “I’m definitely more at ease with comedy – that’s where I started out – and so it’s my first love, so to speak, and I have more of a sensibility for it and more familiar with it.”

 

 

Luis Guzman

Luis Guzman nu abordeaza pentru prima oara rolul de politist, acesta fiind deja obisnuit cu un astfel de personaj. De la “We’re the Millers” unde joaca rolul unui politist mexican, la ghidul unei insule in “The Mysterious Island”, Guzman interpreteaza deobicei personaje cu meserii caracteristice, comice, asupra carora isi lasa amprenta.

In “Belleville cop”, actorul joaca rolul lui Ricardo Garcia, partenerul lui Baaba. In ciuda diferentelor dintre ei, cei doi fac o echipa destul de buna.

“Leading men crash and burn. Character actors are around forever.” – Luis Guzman’s motto

 

 


REACTIA CRITICILOR

Nu stiu daca e din cauza diversitatii prea exagerate a filmului sau din cauza catorva actori nepotriviti in rol, dar “Belleville cop” nu reuseste momentan sa treaca pragul de 6/10 pe IMDB, avand un scor de 5.5.

Nota mea este sapte pentru ca atmosfera pe toata durata filmului a fost degajata, iar actorii in roluri principale nu m-au dezamagit. Asa ca daca vreti sa vedeti o comedie cu actori buni, “Belleville cop” este deja pe ecranele de cinema.

“This multi-lingual film is a new and fresh take on the classic buddy cop genre sure to entertain audiences worldwide.”

 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort