Beach Bum/Regele plajei (2019)

Beach Bum

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei;

Regie: Harmony Korine;

Scenariu: Harmony Korine;

Distributie: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Jimmy Buffett, Zac Efron;

Durata: 95 min;

Productie: Charles-Marie Anthonioz, Mourad Belkeddar;

Data premierei in Romania: 29.03.2019;

Distribuit in Romania de: RO Image 2000;

Nota filmsiteatru: 6-6,5

Sinopsis

Daca viata nu ar fi conditionata de responsabilitati cred ca ar arata exact ca ultimul film regizat de Harmony Korine, “Beach Bum”. La fel ca si in “Spring Breakers”, actiunea se bazeaza pe distractie si voie buna, de data aceasta insa si cu un mic mesaj moralizator la final.

In prim plan se face remarcat Matthew McConaughey in rolul lui Moondog, un scriitor neinteles cu o iubire puternica pentru poezie, dar si mai puternica pentru bautura, droguri si femei. Lucruri ce ii ofera inspiratia de care are nevoie pentru a scrie o noua carte. Pe toata durata comediei urmarim aventurile lui Moondog care, desi casatorit, isi traieste viata la maximum.

“Neconventional” este un cuvant potrivit pentru a descrie acest film. Inteleg ideea nebuneasca din spatele acestei ecranizari, insa unele scene pot fi putin exagerate si previzibile. Cea mai mare problema este ca personajele sunt atat de diferite de public, incat este foarte greu sa empatizezi cu mesajul filmului.

Chiar daca actiunea nu este punctul forte al filmului, atmosfera de vara si de Vama Veche, fara griji si stres, precum si jocul actoricesc, lasa o impresie pozitiva la finalul acestuia.

Joc actoricesc si regie

Image result for matthew mcconaughey beach bum
Matthew McConaughey

Vedeta filmului, Matthew McConaughey aka Moondog, isi duce rolul pana la capat intr-un mod impecabil. Cu siguranta prezenta lui pe afisul filmului o sa mareasca substantial notele acestuia, dar si numarul de bilete vandute.

Actorul a mai jucat in filme precum Magic Mike (2012), The Wolf of Wall Street (2013), Dallas Buyers Club (2013), Interstellar (2014) si The Sea of Trees (2016)

Image result for snoop dogg beach bum
Snoop Dogg

Regizoarea filmului, Harmony Korine, s-a asigurat ca-i va transforma pe actori in personajele nonconformiste si relaxate care ne sunt prezentate in cele 95 de minute. Ei bine, Snoop Dogg nu a avut nevoie de aceasta transformare. Rolul sau, Lingerie, prietenul cel mai bun al lui Moondog si amantul sotiei sale, rapper si sursa de “distractie” a lui Moondog, nu putea sa fie mai potrivit. Nu stiu in ce masura scenariul a fost scris special pentru Snoop, dar cu siguranta nu putea sa dea gres distribuirea lui in rolul lui Lingerie.

Image result for zac efron beach bum

S-a schimbat Zac Efron de cand nu mai joaca in “High School Musical”? Pentru ca parca in orice rol el e mereu baiatul ala rebel si petrecaret. De data asta look-ul personajului (Flicker) n-a fost chiar de partea lui, dar mai asteptam si alte filme…

Reactia criticilor

Asteptarile legate de aceasta pelicula erau destul de ridicate, avand in vedere distributia acestui film. Momentan, reactiile criticilor sunt destul de severe la adresa filmului “Beach Bum”, acesta abia ajunge la un punctaj de 6 din 10 pe IMDB, iar pe Rotten Tomatoes detine un scor de 52%.

Daca vreti sa va faceti o idee mai ampla asupra filmului gasiti trailer-ul aici.

Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David
Titlu original / in limba romana: Hunter Killer/Operatiunea Hunter Killer; Regie: Donovan Marsh; Scenariu: Arne Schmidt, Jamie

1 Comment

  1. Pingback: Blogosfera cinefilă: 1 - 7 aprilie - Cinefilia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort