Usturoi – cel mai bun film romanesc al anului!

Regie: Lucian Alexandrescu;

Scenariu: Radu Băzăvan

Distributie: Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca, Ileana Negru, Ion Selesi, Nicu Varga, Tibi Covaci, Alina Crâncău, Gabriel Oană, Răzvan Dragoș, Istvan Robert Kanalas 

Durata: 90 min.;

Productie: Radu Băzăvan, Lucian Alexandrescu


 Usturoi (2014) on IMDb

SINOPSIS

Incerc sa vad filmul Usturoi de ceva vreme, am tot ratat vizionarile din Bucuresti de anul trecut si chiar voiam sa il vad, mai ales ca fusesem oarecum martor de la departare la eforturile de facere a lui. Stiu cativa oameni din echipa care a lucrat din greu sa aduca la lumina ecranului acest film si curiozitatea era cu atat mai mare.

Este un film alert, o comedie care chiar te face sa razi din toata inima, o poveste frumoasa si bine inchegata ca intriga, ce mai, o reusita!

Actiunea pare simpla, este vorba despre doi copii, unul de etnie roma si unul roman, prieteni buni, care se hotarasc sa plece la Cluj sau la Hollywood (care o fi mai aproape), pentru a se face actori si a se intoarce bogati in aceeasi seara! 🙂 “Mobilul” intentiei lor e simplu: fratele unuia din ei iubeste pe fata celuilalt, dar cum fratele fetei stie ca familia lui n-are cum asigura o zestre corespunzatoare acesteia, ei vor sa rezolve problema prin imbogatire.

Aventurile prin care trec sunt pline de haz, de personaje pitoresti si de un final neasteptat, vesel si fericit!

Filmul s-a filmat in doar 16 zile in mai-iunie 2012 si a iesit pe piata odata cu premiera sa de la Festivalul International de film Transilvania.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Cu un om de o ambitie molipsitoare la carma – Radu Bazavan – acest film reuseste sa aduca alaturi actori reali si oameni de rand cu o asemenea maiestrie, incat pentru cineva din afara diferenta nu se remarca. Copiii din rolul principal (Sebastian si Darius), alaturi de actrita Teatrului National din Cluj – Elena Ivanca – si de ceilalti membrii ai distibutiei, reusesc sa formeze o echipa usor de indragit. Mai mult, modul in care a fost gandit firul epic (un amestec de documentar si film artistic) tin spectatorul conectat la actiunea filmului intr-un mod original si placut.


REACTIA CRITICLIOR

Cel mai bun semn ca filmul este un succes sunt incasarile realizate in urma proiectiilor sale din Cluj, Zalau sau la diverse festivaluri de film. Sali pline, articole entuziaste si felicitari la adresa realizatorilor si a protagonistilor, iata cea mai clara dovada a faptului ca visul realizatorilor sai s-a transformat intr-un succes.

Pentru cei care nu au reusit sa vada acest film, pe pagina sa de Facebook sunt detaliate constant orasele, zilele si orele de difuzare. De asemenea, la inceputul lunii aprilie, filmul va fi disponibil pentru diaspora prin optiunea pay-per-view de la Vimeo. Asupra datelor de difuzare de pe Vimeo am sa revin si pe noua noastra pagina de Facebook.


TRAILER

Click aici pentru trailerul oficial!

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

1 Comment

  1. Pingback: Doua lozuri - recenzie film

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.