Trolls / Trolii (2016) – recenzie film

Titlu in limba romana: Trolii;

Titlu original: Trolls;

Regie: Walt Dohrn, Mike Mitchell;

Scenariu: Jonathan Aibel, Glenn Berger;

Distributie: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Gwen StefaniJames Corden; 

Durata: 92 min.;

Productie: DreamWorks Animation;

Distribuit in Romania de: Odeon Cineplex


 Trolls (2016) on IMDb

SINOPSIS

Un film frumos, colorat si plin de veselie, asa se recomanda a fi Trolii. Este un desen animat 3D care in cinematografele noastre s-a lansat in varianta dublata. Este un film atat de vesel si de optimist, incat chiar iesi cu alta dispozitie de la proiectia sa.

Am mers si am vazut avanpremiera de la Baneasa in formatul dublat la invitatia prietenilor de la Odeon Cineplex. Ca si la celelalte filme de desene animate vazute anul acesta, toata stima pentru echipa care a muncit la versiunea dublata a acestui film! S-au chinuit si au tradus inclusiv versurile melodiilor din soundtrack, lucru foarte riscant, care insa le-a iesit!

Actiunea este simpla, bazata pe clasicul “binele invinge”, tesuta pe un fond foarte colorat si pozitiv. Avem de partea buna niste vietuitoare numite troli care sunt intotdeauna vesele si optimiste, care se imbratiseaza din ora in ora, cu infatisare colorata si o claie de par a carei culoare difera de la trol la trol, claie care are niste proprietati aproape magice. De cealalta parte, personajele negative adica, sunt vietuitoarele numite Bergeni, triste si pesimiste, care pentru a fi fericite au o singura solutie: sa manance trolli!

Acestea fiind datele problemei, lucrurile sunt clare: trolli trebuie sa se fereasca sa plateasca cu viata pentru imbunatatirea dispozitiilor Bergenilor, iar acestia se lupta sa manance cat mai multi trolli pentru a fi fericiti.

Dupa ce Bergenii invadeaza satul trolilor, Poppy, (care este cel mai vesel trol si printesa acestora in acelasi timp), impreuna cu prea-prevazatorul si tafnosul Branch, pleaca intr-o calatorie, incercand sa-si salveze prietenii. Misiunea lor este plina de aventura si intamplari, pe masura ce aceasta pereche nepotrivita incearca sa se tolereze reciproc, astfel incat sa duca misiunea la bun sfarsit.

Pelicula este in egala masura una dedicata copiilor si celor mari, adica practic copiilor de toate varstele. Filmul este condimentat cu mesaje directe sau subliminale reusind sa transmita oricui il priveste ceea ce si-a propus: optimism si bucuria de a trai.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Fiind un desen animat dublat in limba romana am avut practic doua “impedimente” in a putea interactiona efectiv cu actorii care au contribuit la facerea acestui film. Primul ar fi faptul ca filmul este un desen animat, al doilea fiind acela ca eu personal am avut acces la varianta dublata in limba romana. Ce este insa de remarcat la acest capitol este implicarea muzicala a unor actori precum Justin Timberlake sau Anna Kendrick.

Pe de alta parte, ideea de a aduce in film melodii celebre pe care eroii le interpreteaza in functie de starea de spirit (True Colors, Hello), dar si ideea de a dedica o melodie superantrenanta acestei productii (cu un clip la fel de optimist si antrenant ca filmul), reprezinta pariuri castigate in totalitate de echipa de productie.  


REACTIA CRITICLIOR

Am spus mai devreme ca avem de-a face cu un film pentru copiii de orice varsta. Owen Gleiberman de la Variety sesizeaza acelasi lucru si insumeaza acest adevar in cateva cuvinte:

Kids should adore it, but don’t let that scare you – the movie is every 3D psychedelic inch a fairy tale for adults.


TRAILER

Click AICI pentru trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.