The strangers: Prey at night/Necunoscutii: Pradatori in noapte (2018) – recenzie film

The-Strangers-Prey-At-Night

Titlu original / in limba romana: The strangers: Prey at night/Necunoscutii: Pradatori in noapte;

Regie: Johannes Roberts;

Scenariu: Bryan Bertino (scenariu original), Ben Ketai (scenariu);

Distributie: Christina HendricksBailee MadisonEmma Bellomy; 

Durata: 85 min.;

Productie: Aviron PicturesthefyzzWhite Comet Films;

Data premierei in Romania: 09 martie 2018;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 6,5


 The Strangers: Prey at Night (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

The strangers: Prey at night este de fapt continuarea filmului cu acelasi nume, aparut in 2008, deci cu 10 ani in urma. Nu ca l-as fi asteptat eu cu nerabdare, dar le-a cam luat ceva sa-si dea seama daca filmul merita realizat. Poate chiar trebuiau sa se mai gandeasca macar un an. 🙂

Actiunea este buna, insa nu aduce ceva nou… O familie tipic americana ce pleaca in excursie impreuna intr-un parc de rulote. Ceata, noapte, pustietate, padure, avem toate cliseele care ne duc cu gandul la un loc de groaza. Eroii nostri ajung noaptea tarziu si decid sa ramana sa campeze acolo.

Excursia lor este stricata in momentul in care realizeaza ca sunt urmariti si ca vietile lor sunt in pericol. Ceea ce trebuia sa fie o excursie frumoasa in familie, se transforma in cosmarul vietii lor. Trei criminali mascati deja aveau planuri pentru ei. Mai departe este fuga de-a Tom si Jerry si dorinta disperata a fiecarui membru al familiei de a se salva.

Pentru un film ce impune limita de varsta de 18 ani, eu personal ma asteptam la ceva la care abia sa ma pot uita printre degete. Bine-inteles, violenta si sangele nu sunt lipsite, insa am vazut filme autointitulat de groaza si mai rele.

Scenaristul Bryan Bertino a fost inspirat dupa o poveste reala, cunoscuta la acea vreme drept “The Tate murders”, petrecuta in 1969 in California: actrita Sharon Tate care era insarcinata la acel moment si inca patru membri ai familiei sale, au fost ucisi de catre trei membrii ai clanului Manson. Clanul Manson era o familie stabilita in California, condusa de Charles Manson.

In concluzie, avem prezenta o tragedie cu final fericit sau trist, voi sa-mi spuneti, in care avem cateva scene foarte misto cu o coloana sonora absolut minunata. DAR! Nu se distinge cu nimic de alte proiectii de acest gen..


JOC ACTORICESC SI REGIE

Cand ai un rol intr-un film horror ai un job foarte important, si anume acela de a transmite spectatorilor absolut toate emotiile pe care personajul le simte. Sunt sigura ca nu sunt chiar emotii familiare pentru actorii nostrii. Insa, am ramas surpins placuta de prestatia acestora, in special de a actritei Bailee Madison (Just Go with ItDon’t Be Afraid of the Dark). La doar 18 ani a reusit sa interpreteze acest rol, (cu siguranta nu unul usor), intr-un mod realist si deloc fortat.

Un alt actor care mi-a ramas in minte este Martin Henderson , care a interpretat rolul tatalui Mike. Probabil il stiti si ca Nathan Riggs din renumitul serial Grey’s Anatomy, dar si din rolurile din The Ring, sau Smokin’ Aces. Chiar imi place de el si de implicarea sa vizibila in toate rolurile sale.

Ce m-a bucurat a fost prezenta si jocul Christinei Hendricks (Mad Men). Focoasa secretara roscata din serialul despre inceputurile publicitatii in Statele Unite, pare ca incepe sa joace in filme ale caror echipe de casting nu o selecteaza doar pentru bustul generos cum am comentat dezamagiti in recenzia la Fist Fight sau cum am remarcat in Bad Santa 2.

Regizor este britanicul Johannes Roberts cunoscut pentru filmele horror (48 metters down, 47 metters down, The other side of the door). Acesta dezvaluie ca motivul principal pentru care a vrut sa regizeze acest film este ideea si modul in care evolueaza atat situatia, cat si personajele. “I was interested in her journey from a bratty teen girl coming into adulthood and to have her journey having to try and save her family and going through something that hopefully some people will never experience. That was kind of important to me, to see how that affects her.”.


REACTIA CRITICLIOR

 

Cand vine vorba de aprecierea filmului, parerile sunt chiar impartite, intrucat pe Rotten Tomatoes acesta detine punctajul 5.3/10.

Kimber Myers de la Los Angeles Times descrie pelicula astfel:

Though it’s as slim and poorly balanced as a cheap knife, “The Strangers: Prey at Night” is a stylish 1980s throwback that packs plenty of terror into its short running time.

Ce sfat va dau? Daca sunteti impatimiti ai genului, nu trebuie sa ratati filmul. Daca sunteti amatori de film, asijderea. Celorlalti le spun doar: daca aveti timp, mergeti de-l vedeti, poate vi se rafineaza gusturile! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.