The Secret Life of Pets / Singuri acasă (2016)- recenzie film

Titlu original: The Secret Life of Pets;

Titlu in limba romana: Singuri acasă;

Regie: Yarrow Cheney, Chris Renaud;

ScenariuCinco Paul, Ken Daurio

Distributie: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin HartJenny Slate;

Durata: 87 min.;

Productie: Dentsu, Fuji Television Network, Illumination Entertainment;


 The Secret Life of Pets (2016) on IMDb

SINOPSIS

Astept de ceva vreme sa vad acest desen animat! Nu m-am asteptat sa fie mai bun decat Zootopia (si nici n-a fost, greu va putea fi depasit acel film), dar a fost mai reusit decat m-am asteptat. Pentru ca am crezut, din nou, ca trailerul a cam dezvaluit tot, am ramas surprins sa constat ca de fapt trailerul e o pacaleala si ca actiunea filmului nu este despre ce orgii dau animalele noastre de companie cand suntem plecati de acasa… Dar destul cu spoiling-ul! 🙂

Filmul e haios, e de vazut neaparat, indiferent daca sunteti proprietari de animalute pe care le rasfatati pe langa casa omului sau nu. Se preteaza a fi vazut la orice varsta, nu e un film exclusiv pentru copii, dar nici unul dedicat oamenilor in toata firea.

Este un desen animat frumos gandit, cu intriga, ceva adrenalina si, mai ales, animale desenate frumos si dialoguri savuroase. Pentru ca nu numai relatia dintre stapanii de animale si acestea este in centrul atentiei scenaristului, ci chiar viata de zi cu zi a locuitorilor New Yorkului, un oras ocupat, plin de oameni singuri si de animalele lor.

Vedem asadar si oameni in film, oameni mai tineri sau mai in varsta, familisti sau singuri, oameni care au toti in comun dragostea fata de un animal. Ei isi impart orasul care nu doarme niciodata cu un suflet care nu ii dezamageste niciodata si care ii ajuta sa nu fie singuri.

Spuneam ca trailerul nu ne arata adevarata fata a filmului, asa e. Pentru ca acest film este nici mai mult nici mai putin, dupa parerea mea, decat un fel de Doamna si vagabondul, cu rezerva ca personajul masculin este si el un “domn”. 🙂


JOC ACTORICESC SI REGIE

Greu sa abordezi jocul actoricesc atunci cand vorbesti despre un desen animat! The secret life of pets s-a cam dorit a fi un film la limita dintre generatii si se adreseaza in acest fel cam oricui. Il recomand cu drag si va spun doar ca aceasta pelicula in care s-au investit aproape 75 de milioane de dolari reuseste sa ajunga la sufletele privitorilor sai si chiar sa emotioneze.

Vorbind de actori, Kevin Hart in rolul unui iepuras malefic, de exemplu, este demential! 🙂 Un sfat: pe cat posibil e bine sa vedeti filmul subtitrat, nu dublat, astfel nu veti pierde mare parte din farmecul dat de vocile unor mari actori de la Hollywood.

Semnatarul regiei nu e nimeni altul decat cel care a regizat Despicable Me si Despicable Me 2, Yarrov Cheney. De asemenea, una din casele de productie, Illumination Entertainment, este cea ce a produs filmele ce au declansat nebunia numita Minioni, deci vorbim de umor si desene de cea mai inalta clasa.


REACTIA CRITICLIOR

Desi procentajul de pe rottentomatoes tinde mai degraba catre o cifra de film mediu (75%), Sophie Gilbert de la The Atlantic reuseste sa vada dincolo de ecran si sa extraga esenta terapeuico-pozitiva din mesajul filmului:

There’s something quietly therapeutic about spending 90 minutes with some nutty, heroic furballs on a hero’s journey with very low stakes.


TRAILER

Click aici pentru trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

1 Comment

  1. Pingback: Filmele lunii august 2016 - Dorin Apavaloae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort