Film si teatru

The LEGO Batman Movie / LEGO Batman: Filmul (2017) – recenzie film

Titlu original / in limba romana: The LEGO Batman Movie / Lego Batman: Filmul;

Regie: Chris McKay;

Scenariu: Seth Grahame-Smith, Chris McKenna;

Distributie: Will Arnett, Michael Cera, Rosario DawsonZach Galifianakis, Siri; 

Durata: 104 min.;

Productie: DC Entertainment, LEGO System A/S, Lin Pictures;

Distribuit in Romania de: Freeman Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 8


 The LEGO Batman Movie (2017) on IMDb

Nu uitati de canalul de YouTube filmsiteatru.ro!

Gasiti acolo varianta video a majoritatii recenziilor scrise pe www.filmsiteatru.ro.

SINOPSIS

Am ajuns la avanpremiera pentru presa a filmului The LEGO Batman Movie / Lego Batman: Filmul cu ceva retineri. Credeam ca voi vedea un film prin definitie dedicat copiilor. Nu ca asta ar fi o chestie negativa, dar chiar nu m-am asteptat sa ies de la vizionare atat de incantat!

Cu un buget estimat de 80 de milioane de dolari din care se asteapta incasari record in acest prim weekend, avantajul acestui film fata de celelalte il reprezinta… Batman!

Filmul este mai mult decat un desen animat, este mai mult decat Lego Movie, este un film complet, in care se reuseste, inca de la primele secvente ale genericului, sa fim introdusi in trei lumi diferite (cea a desenelor animate, lumea LEGO si lumea lui Batman si a supereroilor), ceea ce nu este usor din punct de vedere al povestii.

Este insa totul atat de firesc, iar povestea aproape hilara dintre bine si rau se desfasoara atat de haios, incat este clar ca a fost o mare distractie la momentul producerii efective a filmului. 🙂

Ai impresia pe alocuri ca nu doar cei doi scenografi ce apar pe generic au muncit la acest film, ci ca intreaga echipa de productie a facut un brainstorming din care s-a nascut cea mai mare frecventa de poante pe secunda de la Sausage Party incoace! Cu o traducere in romana pe masura (eu am vazut vrianta subtitrata), filmul nu te lasa efectiv sa respiri, ocupandu-ti timp de aproape doua ore creierul cu motive de ras!


JOC ACTORICESC SI REGIE

Jocul actoricesc, in cazul nostru, se rezuma la voci. Si avem asa:

Iar pentru vocea computerului, domnelor si domnilooor: SIRI (da, vocea asistentei de pe telefoanele Apple!), inca o dovada ca filmul asta a fost facut de niste oameni cu un ridicat grad de inteligenta si simt al umorului!


REACTIA CRITICLIOR

IMDb-ul ii atribuie la momentul la care scriu o binemeritata nota de 8, iar pe rottentomatoes.com procentele se invart in jurul ametitoarei cifre de 90%!  .

Cineva de la San Diego Radar (Matthew Lickona) gandeste ca mine:

It may look like a children’s movie, but it feels like it’s aimed at Mommy and (more likely) Daddy.

Concluzie: in zile cum sunt cele pe care le traim, o gura de bunadispozitie precum The LEGO Batman Movie / Lego Batman: Filmul, este exact ceea ce ne trebuie, mergeti de-l vedeti! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Taxi 5 Regie: Franck Gastambide; Scenariu:  Luc Besson, Franck Gastambide Distributie: Franck Gastambide, Malik
Titlu original / in limba romana: Book Club / Clubul femeilor dezlănţuite Regie: Bill Holderman; Scenariu: Bill
Titlu original / in limba romana: I feel pretty/Hai, ca sunt belea!; Regie: Abby Kohn, Marc
Titlu original / in limba romana: Midnight sun/Sub soarele noptii; Regie: Scott Speer; Scenariu: Kenji Bando, Eric Kirsten;
Titlu original / in limba romana: Blockers/Interzis la... sex; Regie: Kay Cannon; Scenariu: Brian Kehoe, Jim Kehoe;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *