The Intern / Internul (2015) – recenzie film

the intern

Titlu original / titlu in limba romana: The Intern / Internul

Regie: Nancy Meyers;

Scenariu: Nancy Meyers;

Distributie: Robert De NiroAnne HathawayRene Russo;

Durata: 121 min.;

Buget: Aprox.: 35 mil. $;

Casa de productie: Waverly Films


 The Intern (2015) on IMDb

The Intern / Internul este un film la care te duci cu inima deschisa daca ti-au placut It’s Complicated, The HolidaySomething’s Gotta Give, sau What Women Want, pentru ca regizoarea Nancy Meyers este factorul comun dintre aceste productii cinematografice.

Si daca in filmele enumerate mai sus regizoarea a apelat la Mel Gibson, Steve Martin, Alec Baldwin sau Jack Nicholson, de data aceasta ea a reusit sa ne incante cu marele Robert De Niro. Pentru ca desi nu avem de-a face cu un film greu, acest The Intern este o comedie romantica frumoasa si bine construita. Chiar daca pe alocuri avem de-a face cu clisee aproape propagandistice, gustul cu care iesim de la acest film este unul dulce-amarui in sensul bun, ca acela al unei tablete de ciocolata cu portocale.


SINOPSIS

Avem de-a face cu Jules (Anne Hathaway), o fata a carei pasiune pentru haine, moda si cumparaturi online s-a transformat intr-o afacere. Pe masura ce afacerea creste, Jules realizeaza incet-incet ca iluzia conform careia ea crede ca este stapana pe afacerea ei dar si pe viata sa personala este doar o inchipuire.

Aici intervine Ben (Robert De Niro), un pensionar vaduv care aplica la unul din posturile de interni din firma lui Jules. Printr-un carusel de evenimente, venirea lui Ben in viata personala si profesionala a lui Jules se dovedeste a fi o binecuvantare.

Este un film curat, cursiv, induiosator si pozitiv, numai bun de vazut intr-o dupa-amiaza friguroasa de iarna cu iubita/iubitul la o ceasca de ciocolata calda.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Niciunul dintre componentii distributiei puse in scena de catre Nancy Meyers nu poate primi vreun repros in jocul prestat in acest film. Meritul regizoral prin care au fost fericit imbinate atatea personalitati artistice, este in mod cert cel al regizoarei.

Desi filmul nu este unul de Oscar, poate cu usurinta sa ramana in memoria pasionatului de cinema asa cum un pulover calduros dar nu foarte aratos de la bunica ramane in sufletul nepotilor.


REACTIA CRITICLIOR

Filmul a fost primit bine de critica in mare parte datorita jocului actoricesc, iar un citat din David Sims de la The Atlantic ne indreptatest pledoaria:

Thanks largely to performances by De Niro and Hathaway, The Intern is a gentle, enjoyable fantasy-and certainly Meyers’s best film in more than a decade.


TRAILER

Click aici pentru a vedea trailerul oficial!

Guest post: Andrei Iliescu Dragi cititori, astazi vreau sa va vorbesc despre Frozen (2010). Nu,
// Unul dintre cele mai incantatoare filme dintre cele nominalizate la Oscarurile din acest an,
Dupa cum stiti probabil, nu mai avem mult pana la decernarea Globurilor de Aur (festivitatea
// Astazi inaugurez o noua categorie a acestui site, aceea a serialelor. M-am gandit sa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.