The House / Operatiunea “Cazinoul” (2017) – recenzie film

The House

Titlu original / in limba romana: The House/Operatiunea “Cazinoul”;

Regie: Andrew Jay Cohen;

Scenariu: Brendan O’BrienAndrew Jay Cohen;

Distributie: Will FerrellAmy PoehlerRyan Simpkins; 

Durata: 88 min.;

Productie: Gary Sanchez ProductionsGood UniverseNew Line Cinema;

Data premierei in Romania: 7 iulie 2017;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 5.


 The House (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Am mers la The House/Operatiunea “Cazinoul” asteptandu-ma sa vad o comedie de vara, care sa nu te intrebuinteze psihic prea mult, dar care sa mearga, una peste alta. Si pana la un punct asteptarile nu mi-au fost inselate. Pentru ca desi ideea filmului nu era rea, modul in care eu personal ma asteptam sa o dezvolte a fost dus in derizoriu de catre scenarist, de parca i-a fost frica sa nu faca un film prea reusit! Am asistat in consecinta la un film mediocru, cu o desfasurare total previzibila a intrigii si cu un final pe care efectiv mi s-a parut ca s-au chinuit sa-l termine in lipsa de orice idee mai acatarii.

Povestea, asa cum spuneam, incepe bine, este vorba despre o familie a carei fata este admisa la facultatea pe care o visa. Problemele apar in momentul in care primarul corupt al localitatii respective ii refuza fetei ajutorul material pe care parintii ei se bazau, aducandu-i pe acestia in imposibilitatea de a sustine material plecarea fetei la facultate.

Prietenul familiei vine cu ideea de a organiza impreuna un cazinou ilegal si de aici actiunea si implicit filmul incep sa prinda forma si un ritm destul de alert si antrenant. Intreaga activitate a cazinoului pare sa mearga struna pana la un moment dat, insa de la acest moment incolo nu am sa mai dau detalii despre film pentru a nu strica surpriza privitorilor. 🙂


JOC ACTORICESC SI REGIE

Filmul ii are in rolurile principale pe Will Ferrell, si pe Amy Poehler. Mie personal de el nu imi place deloc, stradania sa de a face pe idiotul sau pe haiosul in absolut orice film in care e distribuit mi-l situeaza intre cei mai nesuferiti actori ever! Amy e insa ok, iar situatiile in care ea apare total ametita de consumul de marijuana sunt dintre cele mai haioase momente ale filmului.

Regizorul a regizat sau scris scenariu pentru filme apropiate ca tematica, mai mult sau mai putin reusite, Mike and Dave Need Wedding Dates fiind unul dintre cele pe care l-am apreciat mult mai mult decat pe acesta, si acela avand, evident, momente in care parea ca, desi a avut o idee buna, nu a stiut s-o termine, ceea ce e foarte frustrant.


REACTIA CRITICLIOR

Sunt de acord cu ceea ce spune Joyce Slaton de la Common Sense Media despre film, mai putin cu faptul ca Will Ferrell se poate incadra in categoria funny people:

Such funny people, such weak material, such a shame and a waste.

Concluzia trista este aceea ce nu e de ajuns sa pui la bataie 40 de miloane de dolari pentru a avea un film haios. Te poti trezi ca acel film nu face decat 10,5 milioane in prima saptamana si deci cu o gaura considerabila in buget care cu greu se poate acoperi cu vanzarea filmului catre statii TV sau pe DVD.

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.