The Hitman’s Bodyguard / The Hitman’s Bodyguard: Care pe care (2017) – recenzie film

Hitmans Bodyguard

Titlu original / in limba romana: The Hitman’s Bodyguard / The Hitman’s Bodyguard: Care pe care;

Regie: Patrick Hughes;

Scenariu: Tom O’Connor;

Distributie: Ryan ReynoldsSamuel L. JacksonGary Oldman; 

Durata: 118 min.;

Productie: Campbell Grobman FilmsCristal PicturesEast Light Media;

Buget estimativ: $30,000,000

Data premierei in Romania: 1 septembrie 2017;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 6,5-7.


 The Hitman's Bodyguard (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Finalul verii ne-a adus in inbox o invitatie la film din partea Vertical Entertainment: The Hitman’s Bodyguard / The Hitman’s Bodyguard: Care pe care.

Distributia de gala inclina balanta spre o distractie pe cinste (caci in acesti film e vorba de distractie, fiind o comedie clasica si care are in structura toate elementele de rigoare), si de asta am avut parte: un roller coaster de situatii si replici spumoase puse in scena de un cuplu de inalta clasa de la Hollywood: Ryan Reynolds si Samuel L. Jackson.

Pe scurt, subiectul e simplu. Dictatorul Vladislav Dukhovich (jucat de Gary Oldman) este judecat de catre curtea de la Haga. Problema acuzatorilor este ca, unul cate unul, martorii acuzarii dispar in conditii misterioase pana ajung la unul singur. Acest ultim martor este un mercenar fara scrupule, un om acuzat de toate grozaviile posibile si in acelasi timp un om greu de stapanit din cauza firii sale temperamentale. Numele sau este Darius Kincaid (jucat nemaipomenit de catre Samuel L. Jackson). Darius trebuie sa ajunga cu orice chip intreg sa depuna marturie impotriva crudului dictator si pentru ca Interpolul esueaza in a-i asigura protectie, intervine in scena un om care cu asta se ocupa, Michael Bryce (Ryan Reynolds).

Incercarea celor doi de a scapa teferi din diferitele situatii la care sunt supusi, filmarile dinamice din Amsterdam sau Haga, precum si linia de dialoguri spumoase bine dozata de-a lungul tuturor celor 118 minute de film pun pe ecran un film bine construit de la cap la coada si care are valente de comedie adevarata, cum am mai spus.

Acum e clar, filmul nu e dintre cele care sa concureze la comedia anului sau alte asemenea, insa ingredientele sale (de la coloana sonora admirabil aleasa pana la roluri secundare perfect incadrate in intriga filmului – cum e cel al Salmei Hayek), ne dau clar semnalul ca filmul are valoare si ca a avut  parte de scenaristi care stiu cu ce se mananca un film bine construit.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Melanjul dintre comedie pura, comedie de situatie si parodie reusit de catre pasionatul de actiune, regizorul Patrick Hughes, ne pune in fata unei pelicule deosebit de suculente in replici, alerte in desfasurarea actiunii precum si satisfacatoare ca valoare cinematografica.

Nu putem trece cu vederea, asa cum am spus, distributia, atat cea de linie intai, precum si cea de linie secunda facand din film o incantare in orice moment.

Practic, tinand cont de distributie, scenariu si regie, putem spune ca filmul este in categoria celor de  vazut atunci cand este proaspat in cinematografe, ceea ce cu caldura va recomand. Nu spun ca e un film care va ramane in panoplia filmelor de referinta ale comediei americane, spun ca e un film cinstit, care ofera exact atat cat promite in trailer, ceea ce e din ce in ce mai rar in zilele noastre, mai ales in cazul comediilor.


REACTIA CRITICLIOR

Orice film care incearca sa emita pretentii are parte de bune si de rele la capitolul comentarii sau recenzii. Asa si aici. Desi unele site-uri de specialitate il duc spre nota 7, altele ii ofera mult mai putin. De asemnea si comentariile se impart in bune si rele. Una din cronicile pozitive este emisa de catre Soren Anderson de la Seattle Times:

Standard stuff. But it’s got more humor and zest than most movies of its kind. And that makes it pretty darn enjoyable.

Nu stiu daca este filmul verii, de aratat arata bine, este antrenant si plin de poante, nu abunda in efecte doar de dragul de a arata grozav. Mie personal mi-a  placut, eu il recomand! Vizionare placuta! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.