The Circle (2017) – recenze film

The Circle

Titlu original / in limba romana: The Circle;

Regie: James Ponsoldt;

Scenariu: James Ponsoldt, Dave Eggers;

Distributie: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega; 

Durata: 110 min.;

Productie: Imagenation Abu Dhabi FZ, Likely Story, Parkes+MacDonald Image Nation;

Data premierei in Romania: 5 mai 2017

Distribuit in Romania deRo Image 2000;

Nota filmsiteatru.ro: 5,5-6


 The Circle (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Am vazut trailerul de la The Circle si am zis ca va fi unul din filmele de referinta ale acestui inceput de an. Avea idee misto in scenariu, avea distributie de vis, avea un regizor care nu o daduse in bara cu The Spectacular Now, avea de toate. Ei bine, undeva pe drum, ceva s-a rupt si filmul, asa cum este el conceput in mintea privitorului, a inceput sa se destrame si sa se prabuseasca precum proverbialul castel de carti de joc.

Si chiar voiam sa scriu despre el ca despre un film bun! Pentru ca il ador pe Tom Hanks ca actor, pentru ca  Emma Watson a prins valul cel mare si este un nume care atrage atentia tuturor in ultima vreme, pentru ca John Boyega este si el un nume din noul val care ne-a impresionat nu o data.

In locul nenumaratelor asteptari, ce ne-a dat acest film? Pai ne-a aratat ca poti sa fuseresti un scenariu si ca poti transforma o idee super in ceva banal. Pentru ca la asta am asistat. La un film plin de clisee, banal, cu asemanari si trimiteri catre alte filme gen The Social Network, Jobs si altele.

Dar hai sa incepem! Filmul ne arata intru inceput o fata simpla, care printr-un noroc, ajunge sa lucreze la un call center al unei companii gen conglomerat, un amestec de google, facebook, twitter si toate la un loc. Aceasta companie avea un sef, in persoana lui Tom Hanks, sef care pare ca a inventat acea companie pentru ca prin ea sa ajunga sa stranga cat mai multe date personale ale utilizatorilor si in cele din urma sa conduca lumea. Va spun, ideea e buna, numai ca la un moment dat, de nicaieri, apare un baiat, care este adevaratul creier ce a conceput compania noastra si care asista cuminte dintr-un colt cum bebelusul sau se transforma in monstru. Faza e ca geniul se aliaza cu fata de la call center si… binili invinge! Sau nu! Sau nu mai stiu! Este un film care atat de usor a deraiat de la bun la slab, incat te pierde grav la capitolul concentrare si dedicare.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Am spus parerea mea despre Tom Hanks. Aici pare ca a crezut si el pana la un moment dat in film, insa asta nu-l scuza. Mai ales ca in ultima vreme a cam fost inconstant. Lasand la o parte marile sale roluri pentru care, am spus, il pretuiesc enorm ca actor, l-am cam vazut in ultima vreme in filme wanna-be gen A Hologram for the KingCaptain Phillips, sau alte asemenea. In The Circle valoarea lui adevarata aproape ca nu se vede. El e un actor imens, God damn it, cum poate face asa filme?!
Si de la Emma Watson m-am asteptat la mai mult. Si nu prin prisma ispravilor din seria Harry Potter, ci pentru ca de curand o vazusem si ma incantase in Beauty and the Beast! Cum poti sa fii atat de diafana si potrivita in legendara aia de rochie galbena, pentru ca apoi sa joci intr-o chestie fara mesaj, fara cap si fara coada?!


REACTIA CRITICLIOR

Cu un buget de 18 milioane de dolari din care a scos doar 1,7 milioane, filmul nu este menajat nici de critica de peste ocean. Astfel, Richard Roeper de la Chicago Sun-Times este nemilos in aceasta privinta: 

This is one of the most crashing letdowns of 2017.

Dezamagitor? Cam da… 🙁

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beauty and the Beast / Frumoasa si bestia; Regie: Bill
Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.