The Accountant / The Accountant: Cifre periculoase (2016) – recenzie film

Titlu in limba romana: The Accountant: Cifre periculoase;

Titlu original: The Accountant;

Regie: Gavin O’Connor;

Scenariu: Bill Dubuque;

Distributie: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons; 

Durata: 128 min.;

Productie: Warner Bros., Electric City Entertainment, RatPac-Dune Entertainment;

Distribuit in Romania de: Freeman Entertainment


 The Accountant (2016) on IMDb

SINOPSIS

The Accountant: Cifre periculoase – Filme bune 2016

Un film mai bun decat poti deduce din trailer, asta e The Accountant: Cifre periculoase! Este un film care iti provoaca atentia si intelectul incat tinde sa te oboseasca, insa fiind atat de bun, ii treci cu vederea acest mic neajuns.

Cu un Ben Affleck vizibil “imbunatatit” fizic dupa ce a devenit Batman, The Accountant este ceea ce asteptam de multa vreme: un film peste medie, cu actori buni, cu intriga reusita si cu rasturnari de situatie in momente in care nu te mai asteptai sa se intample nimic.

Christian Wolff este un contabil de geniu care a avut parte de o copilarie umbrita de autism. Insa tatal sau, militar de cariera, nu a considerat niciun moment ca al sau copil ar trebui sa renunte sa lupte cu boala, de aceea a facut din el un luptator din toate punctele de vedere.

Ajuns un contabil deosebit de priceput, Christian este angajat de mai toti capii interlopi ai lumii sa le “aranjeze” registrele. Acest lucru il face foarte pretuit, dar si foarte expus la secretele acestora.

Cand Ray King, un politist aproape de pensionare aloca rezolvarea cazului lui Christian tinerei dar promitatoarei Marybeth Medina, toate o iau razna, gloante incepand sa zboare in toate directiile mai ceva ca intr-un film cu Stalone.

Modul in care scenaristul a inteles sa accentueze in cateva randuri faptul ca un copil cu autism este mai degraba superior unui copil “normal” decat viceversa, sugereaza faptul ca societatea civilizata in general si cea americana in special, chiar fac eforturi insemnate in vederea integrarii acestori copii deosebiti.


JOC ACTORICESC SI REGIE

The Accountant: Cifre periculoase – Filme bune 2016

Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. SimmonsJon BernthalCynthia Addai-Robinson, cam asta ar fi ordinea actorilor principali, in ordinea importantei. Am tinut sa o specific, pentru ca, in afara de Ben Affleck si Anna Kendrick (care Anna a fost destul de intens distribuita in filme in ultimul an, dar care mie nu-mi inspira vreo forta actoriceasca), avem un J. K. Simmons bun ca de obicei, dar si un Jon Bernthal (Shane Walsh din Walking Dead), care mie imi place oriunde il vad, pentru firescul ce razbate din mai toate rolurile pe care le interpreteaza.

Gavin O’Connor, regizorul, nu are un cine-stie-ce palmares, insa aici, unde impreuna cu scenaristul Bill Dubuque, cel care ne-a incantat cu The Judge, consider ca a dat lovitura. A rezultat un film frumos tesut, o stiinta a inchiderii cercurilor la momentul oportun care, pe mine personal, m-a incantat.  


REACTIA CRITICLIOR

The Accountant: Cifre periculoase – Filme bune 2016

A film where Affleck’s performance is truly outstanding. I would say that is his best movie so far.

Irene Crespo de la Cinemania este cea mai pe gustul meu in aprecieri. Desi nu cred totusi ca este cel mai bun film al lui Affleck de pana acum, in top 3 tot este. Una peste alta un lucru e sigur: este un film de vazut 100%!


TRAILER

Click AICI pentru trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

2 Comments

  1. Ciupercutza

    Cred ca ARGO e cel mai bun film al lui Affleck de pana acum 🙂

    Reply
  2. Pingback: Live by Night / Legea noptii 2017 - recenzie film - FilmSiTeatru.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.