Film si teatru

Star Trek Beyond / Star Trek. Dincolo de infinit! (2016) – recenzie film

Titlu original: Star Trek Beyond;

Titlu in limba romana: Star Trek – Dincolo de infinit;

Regie: Justin Lin;

Scenariu: Simon Pegg, Doug Jung;

Distributie: Chris PineZachary QuintoKarl UrbanZoe SaldanaSimon PeggJohn ChoAnton Yelchin; 

Durata: 120 min.;

Productie: Paramount Pictures, Bad Robot, Perfect Storm Entertainment;


 Star Trek Beyond (2016) on IMDb

SINOPSIS

In primul rand vreau sa scriu ca aceasta noua productie din seria Star Trek este un film de vazut neaparat! Am vazut pelicula impreuna cu o non-impatimita a science-fiction-ului si reactia sa din timpul si de la finalul filmului mi-a demonstrat ca nu numai eu am considerat ca filmul are miez si intriga. Este un film proaspat, cu nerv, de parca acum s-ar fi lansat conceptul Star Trek! Traiesti efectiv la bordul Enterprise, te intristezi cu Spok sau te amuzi de accentul rusesc al lui Chekov, toate aceste senzatii sunt autentice, noi si proaspete!

Ritmul este alert, uiti sa respiri, dar dupa ce iesi din sala si realizezi ca regizorul Justin Lin este cel ce a facut Fast&Furious 3-6, iti mai explici niste lucruri! 🙂 Totul este un carusel foarte bine gandit ca fir logic, nimic nu este lasat la voia intamplarii din punct de vedere al scriptului. Avem drept rezultat unul dintre cele mai bune filme ale anului, inca o data: mergeti sa-l vedeti!


JOC ACTORICESC SI REGIE

Capitanul James T. Kirk s-a mai maturizat fata de filmul precedent, este un barbat in toata regula, constient de responsabilitatile si de abilitatile sale. Zoe Saldana pe care eu personal am descoperit-o si “comentat-o”, acum 5 ani in Colombiana aici, este o urmasa de nadejde a lui Michelle Nichols, cea care a jucat initial acest rol. Spok, Bones, Scotty si toti cei ce formeaza echipajul Star Trek ne apar a fi atat de familiari, de parca nu i-am mai vazut de ieri si acest sentiment de apropiere da filmului o si mai buna atmosfera de realism. Mai mult, ideea sa de a “bruia” comunicatiile inamicilor cu melodia Antourage a nebunilor frumosi de la Beastie Boys mi s-a parut geniala!

Justin Lin, regizorul, nu mai are, dupa cum am spus, nevoie de prezentare. Dupa ce ne-a ametit la volanul bolizilor din Fast&Furious, a trecut la un nivel superior: alearga cu Enterprise – nava vedeta a flotei Federatiei, si alearga bine! Eu, cum am spus, nu am gasit cusur acestui film. Poate altii mai putin entuziasti decat mine vor gasi, dar tot nu vor putea sa il treaca cu vederea.


REACTIA CRITICLIOR

Star Trek este apreciat pe rottentomatoes.com ca fiind unul din rarele filme asupra carora critica nu s-a prea contrazis, scriind numai de bine. Katie Walsh de la Tribune News Service spune scurt si cuprinzator:
Everything you want a post-modern “Trek” movie to be: funny, poppy, self-referential — and with Captain Kirk punching bad guys in rubber masks.

TRAILER

Click aici pentru trailerul oficial in limba romana!

Regizor: Ol Parker Scenariu: Ol Parker, Richard Curtis Distributie: Lily James, Amanda Seyfried, Meryl Streep Durata: 1h 54 min Data premierei
Titlu original / in limba romana: Tag / Tag: da-o mai departe! Regie: Jeff Tomsic; Scenariu: Rob McKittrick, Mark
Titlu original / in limba romana: Ocean's 8 / Ocean's 8: Jaf cu clasa Regie: Gary
Titlu original / in limba romana: Sicario 2: Soldado; Regie: Stefano Sollima; Scenariu: Taylor Sheridan; Distributie:  Benicio del
Titlu original / in limba romana: Love, Simon/Cu drag, Simon Regie: Greg Berlanti; Scenariu: Elizabeth Berger, Isaac Aptaker;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *