Spectre (2015) – recenzie film

spectre

Titlu original / titlu in limba romana: Spectre

Regie: Sam Mendes;

Scenariu: John Logan, Neal Purvis;

Distributie: Daniel Craig, Christoph WaltzLéa SeydouxRalph FiennesMonica Bellucci;

Durata: 148 min.;

Buget: Aprox.: 245 mil. $;

Case de productie: B24, Columbia Pictures, Danjaq


 Spectre (2015) on IMDb

Al patrulea film al francizei Bond in care joaca Daniel Craig. Nici mai bun dar nici mai slab, nici prea-prea, nici foarte-foarte.

Cine vrea sa fie critic, vede cu usurinta ca se respecta pattern-ul ca in fiecare din filmele seriei: incepem cu scandal, cladiri aruncate in aer, morti si raniti, continuam cu chemarea la sediu pentru mustruluiala, apoi cu vrajirea unei fete pentru aflarea de informatii esentiale, dupa care masina-oameni rai-binili invinge! Toate frumos ambalate, din ce in ce mai frumos ambalate si mai bine vandute! Simplu, nu? 🙂


SINOPSIS

Ultimul film din serie ne-a lasat cu un dezastru total: fara M, fara sediul MI 5, fara sperante si cu sefi noi care vor sa scape de eroul nostru. Ce poate sa faca in acest caz un erou adevarat? Pai cum ce?! Sa se descurce!

Si desi in calea lui sta nimeni altul decat Christoph Waltz, minunata minte diabolica din Inglourious Basterds sau Django Unchained, pana la urma toate se termina cu bine. Nu ma certati ca am dezvaluit cine-stie-ce, va asteptati cumva ca James Bond sa iasa sifonat pana la final?!


JOC ACTORICESC SI REGIE

Exact in anul in care Daniel Craig a fost demascat ca fiind gay de catre presa tabloida din Marea Britanie, acesta mi se pare ca a reusit unul dintre cele mai bune roluri Bond ale sale. Am auzit pareri care spuneau ca il preferau in Skyfall, la fel cum am auzit pareri ca ar fi fost mai bun in Casino Royale. Cert e ca realizarea, ajutata de ultimele cuceriri in materie de tehnica cinematografica, este curata si bine dozata.

Monica Bellucci face un rol episodic, nu e “the Bond Girl”, dar mai bine ar fi fost! Si ar fi fost cu mai mult succes decat Léa Seydoux care, in viziunea mea, e cea mai proasta alegere pentru acest rol din punctul meu de vedere, cel putin de cand ma uit eu la Bond. Fata Bond este Eva Green, fata Bond este Naomie Harris, nu Léa Seydoux!

Lipsa din peisaj a lui M se simte, in locul sau practic sunt doi si nu e nimeni. La capitolul asta stam la fel de prost cum sta nationala de fotbal a Romaniei la capitolul atacanti. Sau mijlocasi. Sau fundasi. Sau… echipa! Dar asta e alt subiect…

Regizorul Sam Mendes nu e un novice in James Bond, insa de data asta a cam dat-o in bara. Nu stiu daca de vina e ca a dat totul in Skyfall sau ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, insa eu ii dau in continuare credit.


REACTIA CRITICLIOR

Cand un film din seria James Bond are 7.1 pe IMdB la nici o luna de la lansare (momentul in care am scris prezenta recenzie), criticii nu pot sa spuna de bine.

Un citat mi-a atras atentia, il impartasesc la randul meu, e al Lindei Cook de la Quad City Times, iata-l:

It’s the end of an era, but not the end of James Bond.


TRAILER

Click aici pentru trailer!

Ce e frumos atunci cand vine ziua pentru Premiile Oscar este faptul ca, desi sunt
Titlu original: A Bigger Splash Titlu in limba romana: Pasiuni periculoase; Regie: Luca Guadagnino; Scenariu: David
Regie: Ethan Coen, Joel Coen; Scenariu: Joel Coen, Ethan Coen; Distributie: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph

1 Comment

  1. Pingback: Spectre pe DVD - FilmSiTeatru.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.