Power Rangers (2017) – recenzie film

Power-Rangers

Titlu original / in limba romana: Power Rangers;

Regie: Dean Israelite;

Scenariu: John Gatins, Matt Sazama;

Distributie: Dacre MontgomeryNaomi ScottRJ Cyler; 

Durata: 124 min.;

Productie: Lionsgate, Saban Brands, Saban Entertainment;

Data premierei in Romania: 7 aprilie 2017

Distribuit in Romania de: Freeman Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5-8


 Power Rangers (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Am mers la avanpremiera de la Power Rangers, la invitatia distribuitorului Freeman Entertainment, destul de sceptic. Credeam ca am sa vad un film copilaros, neglijent filmat si montat, cu aceleasi standarde si la capitolul poveste. Din fericire m-am inselat, filmul este frumos alcatuit ca scenariu, iar imaginea si montajul sunt foarte ingrijite. Imaginile generate computerizat sunt atat de veridice, incat ai de multe ori senzatia ca esti in pielea personajelor.

Dar hai sa vedem despre ce e vorba in filmul nostru.

Avem cinci adolescenti nazdravani, uniti prin factorul comun numit pedeapsa pentru nazbatii la scoala. Ei gasesc din intamplare cinci monede/medalioane de provenienta extraterestra ce le confera puteri nemaipomenite ajungand prin intermediul acestora sa constituie o echipa (Power Rangers), ce are menirea de a salva pamantul de la dezastru.

Pregatirea spectatorului incepe cu imagini de acum 65 de milioane de ani, cand primele fiinte ce au dorit sa preia puterea absoluta de a creea si distruge planete dau piept cu o generatie de Rangers care a reusit sa le tina piept.

Reactivarea medalioanelor care au rolul de a apartine celor cinci Rangers se face numai atunci cand fiintele potrivite sunt “gasite” de medalioanele respective. Aventura eroilor nostri care se vad constransi de a se erija in salvatorii oraselului aparent linistit in care locuiesc este completa, plina de riscuri si de intamplari bine desenate de scenaristi.

Triumful lor asupra celor ce doresc sa stapaneasca aceasta lume pare a fi partial, scenaristii dorind probabil sa inceapa lucrul la o continuare in cazul in care aceasta prima parte are succes.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Cei cinci adolescenti care au avut rolul Rangerșilor sunt dupa cum urmeaza:

Simbolistica culorilor merge mana in mana cu cea a raselor, avand astfel cate un reprezentant pentru aproape fiecare rasa principala de pe Pamant intre Rangersi. Modul in care scenaristul a transmis mesaje de indemn la intelegere intre aceste rase, modul in care cliseele referitoare la viata din liceu a adolescentilor americani sunt aduse, usor, in discutie, impresioneaza placut pentru ca nu deranjeaza in scopul propus de film, acela de a distra.

Referitor la regizorul Dean Israelite, eu personal stiu ca am fost incantat de al sau Project Almanac si desi in rest nu pare sa aiba un palmares impresionant, modul in care a reusit sa duca la bun sfarsit un proiect de peste 100 de milioane de dolari pare cel putin satisfacator. A reusit, in opinia mea sa dea viata unei pelicule curate, peste medie, ajutat putin si de faptul ca Power Rngers, ca subiect si franciza a generat nu mai putin de 6 miliarde de dolari din 2001 pana astazi, acesta fiind un argument clar ca nu ne vom opri aici cu acest film si ca vom avea si continuari. 

Apropos, la finalul filmului nu iesiti din sala, dupa generic realizatorii v-au rezervat o surpriza, intocmai ca cele pe care le-au impamantenit filmele de la Marvel.


REACTIA CRITICLIOR

Adrian Ruiz de la Excelsior imi intareste spusele:

Perhaps it is plagued with clichés, but it manages to be entertaining!

Da, e fun, isi atinge scopul si va fi foarte placut la vedere, mai ales adolescentilor!

Mergeti sa-l vedeti, n-o sa va para rau!

Vizionare placuta, v-am pupat!


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.