The Post / The Post: Secretele Pentagonului (2017) – recenzie film

the-post

Titlu original / in limba romana: The Post / The Post: Secretele Pentagonului;

Regie: Steven Spielberg;

Scenariu: Liz HannahJosh Singer;

Distributie: Meryl StreepTom HanksSarah Paulson; 

Durata: 116 min.;

Productie: Amblin EntertainmentDreamWorksParticipant Media;

Data premierei in Romania: 23 februarie 2018;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5


 Every Day (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Daca exista vreun regizor pe lumea asta care sa faca un film palpitant dintr-o poveste al carei final este cunoscut, apoi Steven Spielberg este cu siguranta unul dintre cei cativa. Face o treaba la fel de buna ca mai putin galonatul Janus Metz cu al sau Borg vs. McEnroe

The Post este genul de film la care te duci cu mari asteptari si care, prin modul in care este povestit, turnat, regizat si jucat, practic nu te dezamageste.

Nominalizat la doua premii Oscar pentru cel mai bun film si pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal (Meryl Streep), filmul spune povestea unei fapte deosebit de curajoase: aceea de a risca totul pentru libertate. Mai exact, Kay Graham (Meryl Streep), proprietara unui ziar inca mic la acel moment, Washington Post, decide sa publice niste documente deosebit de delicate pentru imaginea armatei americane, dar si a presedintiei americane in general.

Aflati intr-o permanenta competitie cu echipa mult mai mare si mai bine cotata a celor de la The New York Times, cei de la The Washinghton Post descopera ca primii au intrat in posesia unor documente confidentiale in care se dezvaluia inutilitatea razboiului din Vietnam pentru Statele Unite.

Dupa ce new yorkezii publica primele pagini si sunt dati in judecata de catre guvern, devenind practic neputinciosi in demersul lor, mingea era la ceilalti reprezentanti ai presei. Prin actul sau de curaj, Kay Graham nu doar ca si-a salvat mostenirea, dar, dovedind o tarie de caracter iesita din comun, si-a afirmat optiunea de a fi de partea adevarului, intr-o tara in care totul parea controlat de o retea de interese mai mici sau mai mari, dar bine puse la punct.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Modul in care a stiut sa ghideze doi actori de o anvergura nemasurata precum Meryl Streep si Tom Hanks in insufletirea celor doua personaje principale, ne arata nivelul la care a ajuns din punct de vedere profesional un regizor urias. Filmul, din punct de vedere tehnic, nu are absolut niciun cusur, este practic de nota 10. Totul, de la filmari, unghiuri, lumini, scenografie si tot ceea ce tine de echipa tehnica, este la un nivel uimitor, nivel de la care Spielberg manuieste totul cu o usurinta demiurgica.

Din distributie, in afara de cei doi mari actori care, atentie, nu au mai jucat impreuna pana acum niciodata, apare Bob Odenkirk (avocatul din Breaking Bad si Better Call Saul), dar si frumoasa Sarah Paulson (castigatoare a unui Glob de Aur anul trecut pentru American Crime Story).

Totul este echilibrat, bine balansat, acesta fiind parca si unul din putinele neajunsuri ale acestui film. Este prea lin in desfasurarea sa, nu prea te surprinde cu nimic, pare ca Spielberg nu a vrut sa riste deloc. Ai senzatia ca a mers in safe mode, insa acest lucru, in opinia mea, ar putea avea doua fete: fata cea putin mai negativa este aceea ca, in opinia mea, filmul nu va lua Oscar pentru cel mai bun film; a doua fata, cea pozitiva, este ca despre acest film se va mai vorbi inca mult timp dupa ce va cadea cortina asupra scenei unde se vor oferi premiile Oscar, acest lucru fiind rezervat filmelor speciale, in opinia mea…


REACTIA CRITICLIOR

 

Scott Marks de la San Diego Reader ma face sa ridic o spranceana si sa ma intreb daca nu cumva marea doamna a cinematografiei mondiale, Meryl Streep, va lua cumva o statueta pentru acest film, a patra din cariera (dupa Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice si The Iron Lady):

Streep is superb. What else is new?

Nu ratati acest film, nu este un film de ratat, indiferent daca iubiti adevarul istoric, pe vreunul din actori, pe regizor sau pur si simplu cinematografia, vom mai auzi de el!

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort