Perfetti sconosciuti / Perfect strangers (2016) – recenzie film

Perfetti Sconosciuti

Titlu original / in limba romana: Perfetti sconosciuti/Complet straini;

Regie: Paolo Genovese;

Scenariu: Filippo Bologna, Paolo Costella;

Distributie: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini; 

Durata: 97 min.;

Productie: Lotus Productions, Medusa Film, Leone Film Group;

Data premierei in Romania: 28 aprilie 2017

Distribuit in Romania de: Independenta Film;

Nota filmsiteatru.ro: 8


 Perfect Strangers (2016) on IMDb

Recenzia video pentru Perfetti sconosciuti/Perfect strangers, acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Nu e usor sa scrii despre un film care te-a fermecat, (asa cum a facut Perfetti sconosciuti/Perfect strangers cu mine). Pentru ca nu poti spune ca a fost bun si atat, sau nu poti spune vorbe banale de lauda la adresa sa tocmai pentru a nu ii stirbi din frumusete.

De aceea recenzia pentru Perfetti sconosciuti/Complet straini a fost una care s-a nascut greu. Pentru ca trebuia sa fie o recenzie pentru un film bun, recomandabil, un film din genul cel mai greu de facut si jucat dintre toate genurile lumii teatrului si filmului: tragicomedia.

Doamne, ce film! Are de toate: intriga bine dozata, scenariu solid, regie si joc actoricesc foarte frumos creionate! Practic din primele minute simti ca te subjuga un organism viu, care nu-ti da drumul decat la final, cand iesi din sala de cinema aproape nauc, fara sa stii ce te-a lovit.

Surpriza si placerea de a vedea un film bun, care te prinde din prima clipa mi-au adus aminte de adevaratele motive pentru care exista acest site si canalul de YouTube Filmsiteatru.ro.

Dar sa lasam generalitatile si sa vedem despre ce e vorba in propozitie. Avem 4 prieteni de-o viata si sotiile a trei dintre ei, ce se intalnesc pentru o cina pur italiana la una dintre perechi acasa. Inceputul filmului ne da cateva indicii cum ca nu totul e ok cu perechile despre care vorbim, dar mergem mai departe. In timpul discutiilor normale din timpul unei mese, mai ales cand e vorba de comeseni italieni, se naste urmatoarea idee nastrusnica: aceea ca, fiecare dintre cei prezenti, sa isi puna telefonul pe masa si, in eventualitatea in care vreun apel sau vreun mesaj de orice fel ajunge la acel telefon, acestea sa fie ascultate/citite in gura mare de catre toti cei prezenti.

Ce urmeaza este greu de imaginat, frumos fiind este dedesubtul pe care incearca sa ni-l transmita acest film: sa nu spui niciodata ca o persoana, oricat de apropiata ti-ar fi, nu are absolut niciun secret fata de tine. Nu exista asa ceva, pur si simplu! Ei bine, pe acest concept relativ simplu, se bazeaza intregul esafodaj al intrigii acestui film.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Pana la acest film nu vazusem la treaba pe niciunul dintre componentii distributiei acestui film. Avantajul lor a fost aici ca scenariul si ideea acestuia au fost atat de ofertante, incat presupun ca le=a fost usor sa joace. Mai mult, atmosfera familiala a scenelor si a intregului setup (practic actiunea filmului se desfasoara intr-un apartament), au constituit, in opinia mea, un element de baza in obtinerea unui joc atat de natural din partea tuturor.

Paolo Genovese are la activ inca vreo cateva filme apropiate ca gen, in care comicul de situatie se impleteste cu mesaje sociale sau comportamentale, de aceea acest nou film al sau aproape ca nu a surprins.

REACTIA CRITICLIOR

Hannah Brown, Jerusalem Post: 

The actors are relaxed and self assured, and there are some classic farce situations that morph into something more dramatic.

Relaxarea si siguranta despre care se pomeneste aici apar exact din ceea ce am observat mai sus ca se intampla cu actorii atunci cand au de-a face cu un cadru familial: se relaxeaza si devin mai buni.

V-am trezit curiozitatea? Daca nu v-am zis pana acum, va zic acum: vedeti filmul asta, merita! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.