Paddington 2 (2017) – recenzie film

Paddington 2

Titlu original / in limba romana: Paddington 2;

Regie: Paul King;

Scenariu: Michael BondJon Croker;

Distributie: Ben WhishawHugh GrantHugh Bonneville; 

Durata: 103 min.;

Productie: StudioCanalAnton Capital Entertainment (ACE)Amazon Prime Instant;

Data premierei in Romania: 1 decembrie 2017;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5.


 Paddington 2 (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Cine ajunge pentru prima data in Londra nu poate sa nu observe multitudinea de ursuleti Paddington de pe rafturile tuturor magazinelor de souveniruri din tot orasul. Nu poti nici sa nu observi ca, daca ajungi in statia Paddington, parca ai strania pornire sa te uiti imprejur, doar-doar il vei vedea pe simpaticul ursulet-simbol. Atat de popular este acest personaj in capitala britanica si atat de mult este el prezent in constiinta colectiva.

Ceea ce am scris mai sus raspunde eventualelor indoieli ale carcotasilor cu privire la oportunitatea acestului sequel. Pentru ca un simbol precum Paddington are toata indreptatirea sa ramana in amintirea consumatorilor de film de toate varstele.

Filmul nu este vreun candidat la Oscar, cu toate acestea are note mari pe site-urile de critica de film. El spune povestea aventurii ursuletului nostru simpatic ce e acuzat pe nedrept de furtul unei carti. In cartea respectiva se aflau indicii despre o comoara si cel ce a furat-o stia asta, iar Paddington pur si simplu dorea sa stranga bani pentru a i-o cumpara ursoaicei ce-l crescuse, Matusa Lucy, cu ocazia zilei sale de nastere.

Aventurile imaginate de scenaristii Michael Bond si Jon Croker sunt haioase, antrenante si au distrat la culme pustimea care a fost in sala la evenimentul de lansare organizat de cei de la Vertical Entertainment.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Daca te uiti atent la modul in care s-a imbinat jocul actorilor cu imaginile generate computerizat, practic nu le gasesti cusur! Ursuletul se incadreaza perfect in mediul familiar cu care ne-au obisnuit realizatorii inca din primul film, iar interactiunea dintre real si desenat este total imperceptibila. Familia lui Paddington este foarte atasata de acest personaj, iar modul in care versatilul Hugh Grant joaca rolul personajului negativ este chiar o revelatie pentru spectator.

Modul destul de elaborat in care s-a considerat desenarea intrigii a fost surprinzator de placut pentru ca nu am avut doar o poveste banala a luptei dintre bine si rau. Eroii nostri au trecut printr-o groaza de incercari pozitive si negative, am avut parte de numeroase intorsaturi de situatie si desi parca toata lumea stia ca totul se va incheia cu bine, parca-parca am avut ceva indoieli in acest sens pe parcurs… Cu toate acestea, proverbiala marmelada si la fel de proverbialul optimism ce il insotesc pe ursuletul nostru peste tot, nu au cum da gres in directia deznodamantului… 🙂


REACTIA CRITICLIOR

Am mai spus, filmul are note mari si foarte mari si asta poate si datorita optimismului degajat, optimism care nu pare gratuit si mai ales care nu poate trece neobservat. Leslie Felperin de la Hollywood Reporter este una dintre cele mai echilibrate (desi optimiste) voci:

Paddington 2 won’t save the world, sadly, but it’s existence makes everything just that tiny bit better and more, well, bearable.

Incepand cu aceasta minivacanta de 1 decembrie, filmul apare in cinematografele din toata tara si, alaturi de Coco, este o incantare cinematografica ce nu trebuie ratata! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.