Overdrive (2017) – recenzie film

overdive

Titlu original / in limba romana: Overdrive/Overdrive;

Regie: Antonio Negret;

Scenariu: Michael Brandt, Derek Haas;

Distributie: Ana de Armas, Scott EastwoodFreddie ThorpGaia Weiss; 

Durata: 96 min.;

Productie: Kinology, Sentient Pictures, Umedia;

Data premierei in Romania: 16 iunie 2017

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 5-5,5


 Overdrive (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

M-am dus la acest film fara sa am vreo idee cat de mica despre el. Stiam ca are in distributie pe fiul lui Clint Eastwood si ca e despre doi frati hotomani care se ocupau cu furtul de masini de colectie si m-a incitat.

Ei bine, de la a se baza pe o idee buna pana la a materializa acea idee in mod pozitiv, un film sufera multe transformari si nu pe toate in bine. Pentru ca filmul nostru, in afara de juniorul Eastwood si de incercarea de a fi un fel de Fast and Furious cu masini de colectie, nu este altceva.

Are o poveste de gen Robin Hood frumos si romantic al zilelor noastre, care fura masini de la bogatasii asupritori, insa, daca stam sa o luam pe partea politically corectness-ului, prezentarea unor hoti drept niste baieti simpatici, lasa de dorit

Am spus ca filmul abunda in masini de epoca ce asteapta sa fie furate de doi frati frumosi si ingeniosi? Am spus! Am spus ca actiunea se petrece in Marsilia si imprejurimi, in asa fel incat, ca nota pozitiva, filmul beneficiaza de minunata lumina mediteraneeana? Am spus! Am spus ca avem parte si de fete frumoase, de urmariri cu sufletul la gura, de happy end si iar de masini frumoase? Am spus! Pai daca am spus toate cele de mai sus, am cam spus despre ce e vorba in film! Asta e problema! Ca e cam subtire, desi ar fi avut potential, tinand cont de elementele ce-i compun reteta…


JOC ACTORICESC SI REGIE

Pustiul Eastwood este de urmarit. Nu exceleaza ca actor aici sau in alte aparitii, insa, ce-i drept, portofoliul sau cinematografic nici nu e presarat de Shakespeare.

Consider ca fiul marelui actor si mai ales regizor Clint Eastwood si al insotitoarei de bord Jacelyn Ann Reeves e pe drumul cel bun din punct de vedere al carierei, mai ales datorita infatisarii sale dar si asemanarii izbitoare cu tatal sau. Are deci carisma, e bine facut si nici la capitolul talent nu e de neglijat. Sper sa mai auzim de el in filme mai serioase cat de curand!

Echipa de actori din care a facut parte Scott, e formata din Ana de Armas, Freddie Thorp si Gaia Weiss. Freddie il joaca in film pe fratele mai mic al lui Scott, Garrett, iar fetele sunt impartite in mod egal, ca sa ajunga la fiecare, frateste! 

Regia asigurata de catre Antonio Negret, cel care a regizat Lethal Weapon ori simpaticul serial Arrow s-a chinuit cat a putut el de mult sa ne introduca in poveste, a acordat atentie unor detalii si mai ales s-a chinuit sa faca un film nici prea Fast and Furious, nici prea Grand Theft Auto, dar cat mai mult din toate. 


REACTIA CRITICLIOR

Filmul va avea premiera abia in august in celelalte tari, deci am fost privilegiati sa-l vdem inaintea altora, insa avem dezavantajul ca nu putem nici vedea reactiile criticilor de film din alte tari apropos de aceasta productie.

Eu las la latitudinea voastra decizia de vizionare in cinematograf, pot doar sa va spun ca lumina de care va spuneam mai devreme (cea care a ajutat mai ales la cadrele de viteza ale colierului de perle auto retro), precum si prezenta acestora intr-un mod generos pe parcursul filmului, ar putea fi un motiv serios pentru orice iubitor de masini sa vizioneze aceasta productie.

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.