Ouija: Origin of Evil / Ouija (2016) – recenzie film

Titlu in limba romana: Ouija;

Titlu original: Ouija: Origin of Evil;

Regie: Mike Flanagan;

Scenariu: Mike Flanagan, Jeff Howard;

Distributie: Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Annalise Basso; 

Durata: 99 min.;

Productie: Allspark Pictures, Blumhouse Productions, Hasbro;

Categorie film: filme horror 2016;

Distribuit in Romania de: Ro Image 2000


 Ouija: Origin of Evil (2016) on IMDb

SINOPSIS

Venit ca un fel de sequel (continuare) al filmului Ouija (2014), Ouija: The Origin of Evil (2016) nu parea ca ne poate oferi mari sperante, mai ales dupa o nota destul de slaba a primului film in ochii criticilor.

Oferita de catre cei de la Ro Image ca un fel de cireasa pe un tort frumos ornat, in avanpremiera de Halloween, vizionarea la sala VIP a Cinema City din cadrul noului Mall Park Lake, (descrisa in detaliu aici), a fost o surpriza placuta. Nu este intre cele mai bune filme de groaza vazute de mine vreodata, insa este un film horror destul de bine structurat si inchegat, iar tema este de departe una foarte generoasa, care in functie de imaginatia fiecaruia, poate lasa loc la diferite dezvoltari ale actiunii.

Totul la acest film a fost salvat de regizorul Mike Flanagan,  regizor diferit de primul film si care a fost cel care a surprins placut pe toata lumea. Actiunea filmului se petrece intr-un mic orasel din America anului 1967, iar fiecare detaliu vestimentar sau de orice alta natura este atat de bine realizat, incat ai senzatia ca te-ai intors cu adevarat in timp, senzatie pe care personal am mai experimentat-o doar la vizionarea episoadelor din celebrul serial Mad Men. 

O mama a doua fete, vaduva, trebuie sa supravietuiasca si o face facand pe clarvazatoarea/ghicitoarea pentru oricine are curiozitatea si vrea sa o asculte. Problema cu “indeletnicirea” ei este ca se bazeaza in totalitate pe inscenari, ca raspunsurile sunt generale si ca spune oamenilor veniti la ea cam ce vor ei sa auda.

Ajungand cu finantele din rau in mai rau si trebuind sa poarte de grija fetelor sale, Alice Zander (Elizabeth Reaser, cea pe care am vazut-o si in Saga Twilight ca Esme Cullen), cumpara un joc, Ouija, un joc foarte popular printre adolescenti la vremea respectiva, joc ce simuleaza contactul cu spiritul celor disparuti.

In acest moment intriga ia viteza, dar se si dezvolta intr-un mod pe care eu personal nu l-am prevazut. Nu voi dezvalui ce va urma, vreau doar sa spun ca, dupa parerea mea si a altor catorva tovarasi de vizionare, desi tema generoasa a filmului nu a fost exploatata pe deplin, rezultatul este un film thriller peste medie.


JOC ACTORICESC SI REGIE

In afara de vaduva Alice Zander si cele doua fiice ale sale, ca personaj oarecum principal mai apare un preot (cu care, sincer, am prevazut ca Alice va dezvolta o relatie romantioasa, dar m-am inselat), preot jucat de Henry Thomas, nimeni altul decat Elliott, baietelul din superbul film al lui Spielberg, E.T. the Extreaterestrial

Regizorul Mike Flanagan este cel care a salvat acest film si a facut ca sequelul cu numele Ouija sa nu fie total failure. Contributia sa la aceasta productie se vede cu prisosinta de la tehnica de filmare, la inainte specificata de mine minutiozitate in reconstituirea epocii, precum si in grija cu care a apelat la tehnici mai mult sau mai putin consacrate de a “speria” spectatorul in momente mai mult sau mai putin asteptate de acesta.  


REACTIA CRITICLIOR

Da, Flanagan a reusit sa faca din acest film unul cu mult mai bun decat predecesorul film cu acelasi nume, asa spun cativa critici cu care sunt pe deplin de acord, asa spune si Christian Holub de la Entertainment Weekly:

Ouija: Origin of Evil is an interesting exercise in watching filmmakers try to mint a franchise out of basically nothing.

Este clar ca avem aici un film de vazut in weekendul de Helloween si in saptamana ce urmeaza acestuia!


TRAILER

Click AICI pentru trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

1 Comment

  1. Pingback: Halloween Party la Cinema City VIP ParkLake - Dorin Apavaloae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort