Once Upon a Time in Venice / Cainele… sau viata! (2017) – recenzie film

Once Upon a Time in Venice

Titlu original / in limba romana: Once Upon a Time in Venice/Cainele… sau viata!;

Regie: Mark Cullen;

Scenariu: Mark Cullen, Robb Cullen;

Distributie: Bruce Willis,Thomas Middleditch, John Goodman, Jason Momoa; 

Durata: 94 min.;

Productie: Voltage Pictures;

Data premierei in Romania: 23 iunie 2017;

Distribuit in Romania deRo Image 2000 , Prorom;

Nota filmsiteatru.ro: 6-6,5.


 Once Upon a Time in Venice (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Desi nu a beneficiat de cine stie de campanie de marketing la nivel mondial, Once Upon a Time in Venice/Cainele… sau viata!, ultimul film cu Bruce Willis, a parut atractiv pentru simplul fapt ca l-a avut pe acesta in rol principal. Numai ca nu prea mai merge sa strangi o mana de actori cu nume ca sa faci un film in ziua de astazi. Lipsa de experienta a regizorului si scenaristului s-a vazut, desi filmul nu a fost lipsit de momente bunicele. Dar aruncarea acestora fara rost, de-a valma de-a lungul celor nouazeci de minute, te cam scoate din ritm.

Filmul spune povestea unui detectiv particular renegat (Steve Ford – Bruce Willis), care isi traieste viata la maxim, desi nu prea mai are varsta pentru nopti lungi pline de droguri si alcool ori femei de moravuri usoare.

Stilul original in care regizorul si scenaristul filmului (fratii Mark Cullen, si Robb Cullen) au ales sa spuna povestea intamplarilor din film (prin intermediul vocii asistentului detectivului nostru – John – Thomas Middleditch), da un aer proaspat filmului.

Revenind la povestea spusa de film, aceasta incepe palpitant insa continua cam previzibil, nimic din ceea ce condimenteaza in viziunea creatorilor acestuia aventura actrului principal nu aduce ceva nou ca sa ne poata macar face sa nu ne intrebam cum de acest film nu a fost lansat exclusiv pe DVD ori BluRay.

In urma unei anchete prin care detectivul nostru supara o banda de mexicani in frunte cu Jason Momoa, acestia ii sparg casa si ii fura lucrurile de valoare, dar si pe Buddy, cainele lui Steve. Acesta porneste in cautarea cainelui si de aici toate aventurile ce ne sunt prevesttite in trailer.

Amalgamul de personaje negative – cliseu (au adunat laolalta rusi, evrei, mexicani, afroamericani, proxeneti), din dorinta de a epata, sfarseste prin a fi prea mult si prea greu de asimilat.

Avem deci un film usurel dar complicat, simplu dar cu multe personaje (dintre care unele, cum a fost John Goodman, te intrebi pentru ce joaca in acest film, ca nu au niciun rol deosebit in afara de cel de decor).


JOC ACTORICESC SI REGIE

Bruce Willis e acelasi de 30 de ani, e un actor carismatic, insa nu iti va face niciodata roluri de Oscar (in afara de un Glob de Aur in 1985 pentru Moonlighting (Maddie si David, cum a fost tradus la noi)), nu are ceva similar in palmares. Cu toate astea, e un cap de afis pentru orice film in care joaca, a lui carisma deosebita recomandandu-l pe deplin aproape pentru orice tip de personaj. A jucat in filme memorabile, dar niciodata in filme monumentale. Asa si aici: merge dar nu straluceste.

De John Goodman am spus, eu nu am inteles ce a cautat in filmul asta, in schimb Thomas Middleditch (pe care eu l-am descoperit odata cu serialul Silicon Valley produs si difuzat de HBO) mi-a placut. A luat caimacul cum se spune, a avut noroc de rol bun si a si ramas cu fata la final (o sa vedeti voi, nu va spun mai mult!).

Tandemul regizor-scenarist format din fratii Mark Cullen, si Robb Cullen, ne-au adus, dupa Cop Out, (un film tot cu Bruce Willis drept detectiv), o alta productie pe acelasi calapod si da astfel impresia ca nu stie sa faca altceva si nici la asta nu trece de medie ca performante.

Una peste alta asistam la… Just another Bruce Willis movie, un film cu ceva actiune, ceva umor, ceva prezente feminine si… cam atat! Nu avem vreun Die Hard sau altele asemenea, avem o palida replica a ceea ce a facut din Bruce Willis actorul care poate vinde bilete doar daca apare pe afis.


REACTIA CRITICLIOR

Kate Erbland de la indieWire o spune sec:

Bruce, you’re better than this.

…si cata dreptate are..! Totusi, eu va pot spune ca, de exemplu, ultimul Jack Reacher al lui Tom Cruise a aratat mai rau, deci cu putina indulgenta ati putea vedea in acest film unul potrivit unei destinderi bine-meritate! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.