Ocean’s 8: Jaf cu clasa (2018) – recenzie film

Ocean's 8

Titlu original / in limba romana: Ocean’s 8 / Ocean’s 8: Jaf cu clasa

Regie: Gary Ross;

Scenariu: Gary RossOlivia Milch;

Distributie: Cate BlanchettSandra BullockAnne HathawaySarah PaulsonHelena Bonham CarterRihannaMindy KalingAwkwafina; 

Durata: 110 min.;

Productie: Warner Bros.Village Roadshow PicturesRahway Road Productions;

Data premierei in Romania: 22 iunie 2018;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5


 Ocean's Eight (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Singura solutie pentru a face un film care sa se alature si sa se ridice cat de cat la nivelul trilogiei Ocean’s (Eleven, Twelve, Thirteen), era sa aduci ceva special in cel ce va urma. Si Ocean’s Eight asta a facut: a adus femei in rolul indragitilor borfasi ingeniosi din trilogia in care cu atata succes au jucat George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts sau Sandra Bullock. Liantul dintre primele trei filme “cu barbati” si acest ultim film “cu femei” este extraordinara Sandra Bullock care este inima, creierul si sufletul ultimei parti din franciza si care aici este secondata cu succes de Cate BlanchettAnne HathawaySarah Paulson sau Helena Bonham Carter.

Filmul este aproape la fel de antrenant si ingenios in scenariu ca precedentele, iar prezenta unor nume mari pe generic il ajuta substantial sa ajunga la inima privitorului.

Povestea este simpla, insa rezolvata cu multa ingeniozitate si, mai mult decat atat, atent condimentata cu staruri precum Rihanna sau James Corden. Ritmul este si el agreabil, modul rafinat in care pleiada de vedete isi joaca fiecare rolul bine stabilit in ecuatia marelui jaf pus la cale de Debbie Ocean, (sora lui Danny Ocean, cel ce a fost jucat in celelalte trei filme de catre George Clooney), fiind incantator.

Marele jaf din acest film are loc la asa-numita Gala Met, gazduita de Metroplitan Museum din New York si pe langa deja lunga lista de vedete de pe generic, avem inca minim o duzina de personalitati adevarate care fac figuratie in film, ceva in stilul Zoolander.

Acest al patrulea film reuseste clar sa nu treaca neobservat prin cinematografe, iar cifrele reusite il recomanda pe deplin.


JOC ACTORICESC SI REGIE

E atat de densa lista numelor mari cu care este condimentat acest film, incat nu stiu de cine sa pomenesc mai intai. Cred ca cel mai cinstit este sa amintesc de faptul ca toate protagonistele, de la Cate Blanchet pana la Rihanna arata extraordinar… Din punct de vedere al jocului, mie personal mi-a placut mult Anne Hathaway, insa nu pot spune ca vreuna din celelalte din lista m-a dezamagit in vreun fel. In fond nu a fost vorba sa joace in Shakespeare sau ceva foarte dificil.

Regizorul si scenaristul Gary Ross s-a jucat foarte mult, aducandu-ne dealtfel aminte de filme in care s-a jucat cu scenariul sau regia intr-o masura mai mare sau egala cu cea pe care a aratat-o aici, precum: BigSeabiscuit sau The Hunger Games. 🙂


REACTIA CRITICLIOR

Jia Tolentino de la New Yorker imi sustine remarcile pozitive la adresa regizorului Gary Ross:

Ocean’s 8, directed by Gary Ross, is hypercompetent and artless…Nothing in this movie is trying to be interesting, but everything in it gets the job done.

E deci un film bine facut si care merita frecventat, asa ca… ce mai asteptati? 🙂

Hai, v-am pupat!


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort