How to be a latin lover / Cum sa fii amantu’ la femei (2017) – recenzie film

How to be a Latin Lover

Titlu original / in limba romana: How to be a latin lover / Cum sa fii amantu’ la femei;

Regie: Ken Marino;

Scenariu: Chris Spain, Jon Zack;

Distributie: Eugenio Derbez, Salma Hayek, Rob LoweKristen BellRaquel Welch 

Durata: 115 min.;

Productie: 3Pas Studios;

Data premierei in Romania: 19 mai 2017

Distribuit in Romania deRo Image 2000;

Nota filmsiteatru.ro: 6,5-7


 How to Be a Latin Lover (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Cand primesti invitatie sa mergi la un film cu numele How to be a latin lover / Cum sa fii amantu’ la femei, stii sigur ca vei ajunge la un film diferit de restul.

Pentru ca un film cu un asa titlu, cu asa distributie si cu asa trailer, pare ca este o comedie ofertanta din toate punctele de vedere.

Si tinand cont de faptul ca dispozitia cu care iesi de la acest film este cu mult schimbata in bine fata de cea avuta la momentul inceperii proiectiei, putem spune ca intentia producatorilor s-a implinit.

Inca de la inceputul filmului, patrundem in lumea lui Maximo, un baietel, apoi un tanar atragator, apoi un adult de 40 de ani care are ca singur scop in viata parvenirea fara munca prin intermediul sau cu ajutorul femeilor, mai exact meseria de gigolo.

Si cum pana la un moment dat se pare ca omului nostru toate ii ies de minune, evident ca el nici nu se gandeste sa-si puna deoparte bani albi pentru zile negre. Si cum aceste zile negre nu intarzie sa apara, bietul Maximo se vede azvarlit in strada doar cu un geamantan la purtator.

Ceea ce urmeaza da farmec, substanta si miez comediei noastre, momentele hilare, dar si adevaratele rasete prelungi pe care le smulge spectatorilor fiind garantia clara ca avem de-a face cu un film care si-a atins scopul.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Capul de afis, gigoloul adica, este un nume necunoscut: Eugenio Derbez. Ce e curios e ca in jurul sau, regizorul Ken Marino a adus vedete de calibru de diferite tipologii, genuri, sau segmente de varsta.

Astfel, incepand cu superba la 50 de ani Salma Hayek, trecand pe la Rob Lowe, regasind-o poate prea frugal pe Kristen Bell, si incantandu-ne la minunatiile chirurgiei plastice care ne infatiseaza o Raquel Welch superba pentru varsta sa, putem spune ca avem de-a face cu un rollercoaster actoricesc,

Filmul este ca o salata, dar una de fructe: contine numai fructe proaspete, minunate la gust, de toate culorile curcubeului, dar mai ales racoritoare!

Nu o sa-i atribui valente nemaigasite in alte pelicule, din contra, am avut impresia ca are momente pe care le-a “imprumutat” din filme clasice de comedie, insa acea schimbare de dispozitie de care pomeneam la inceputul recenziei exista, este acolo si este binevenita!


REACTIA CRITICLIOR

Regizorul Ken Marino, in afara de a avea meritul sa lucreze cu niste nume grele de la Hollywood pare ca are si o filosofie interesanta care ii conduce activitatea de regizor de comedie:

My big theory is that comedy is a lot like porno now: there’s something out there for everyone.

Si acest film sta marturie crezului sau: are cate ceva pentru fiecare, ceea ce nu-i usor!

Film fain, de vazut cand ploile lunii mai va limiteaza optiunile! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.