Kingsman: The Golden Circle / Kingsman: cercul de aur (2017) – recenzie film

kingsman_the_golden_circle

Titlu original / in limba romana: Kingsman: The Golden Circle/Kingsman: cercul de aur;

Regie: Matthew Vaughn;

Scenariu: Jane GoldmanMatthew Vaughn;

Distributie: Taron EgertonColin FirthMark StrongJulianne MooreChanning TatumHalle BerryElton JohnJeff BridgesPedro Pascal; 

Durata: 141 min.;

Productie: Twentieth Century Fox Film CorporationMarv FilmsShangri-La Entertainment;

Data premierei in Romania: 22 septembrie 2017;

Distribuit in Romania de: Oedon Cineplex;

Nota filmsiteatru.ro: 8.


 Kingsman: The Golden Circle (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Kingsman: The Golden Circle/Kingsman: cercul de aur este o continuare a filmului Kingsman: The Secret Service, prima parte care mai mult ne-a introdus in atmosfera filmului despre care vreau sa va vorbesc aici.

De la bun inceput tin sa va spun: nu ratati acest film! Nu fac des asta, dar pe mine personal filmul asta m-a entuziasmat. Este un film in care amestecul de umor englezesc cu situatii clar hilare abunda. La iesirea de la vizionarea de presa organizata de Odeon Cineplex am decretat ca e un film constituit dintr-un melanj de Tarantino cu Deadpool cu James Bond si cu kitsch voit extravagant.

Povestea este spusa gradat (poate prea gradat, pentru ca abia in a doua treime a filmului aflam despre ce e vorba in intriga), insa modul incantator in care eroii ne erau prezentati si in care actiunile lor ne aduceau nerabdarea de a vedea mai mult, au facut acest lucru usor de trecut cu vederea.

Mi-a placut cum am fost introdusi in lumea-in-care-se-poate-orice a agentilor Kingsman, cei care au un singur tel in viata: acela de a fii baietii buni si, in final, de a salva lumea. Am mers impreuna cu ei in misiuni si am suportat impreuna cu ei grele lovituri la care au fost supusi, asa cum m-am si bucurat atunci cand mi-am dat seama ca vor invinge.

Avem in acest film parte de actori de prima mana, avem pe Sir Elton John, avem situatii care la prima vedere par serioase, dar care insa sunt surse de umor veritabil si, una peste alta, nevoia de a vedea un film bun ne-a fost pe deplin satsfacuta.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Cu o risipa de actori mari, cu surpriza numita Pedro Pascal (agentul Pena din Narcos), ori cu prezenta excentricului Elton John ori a Julianei Moore sau a ravisantei (inca) Halle Berry, filmul este, in opinia mea, un regal. Am spus-o, pot fi subiectiv, insa modul lejer si firesc in care scenaristii au reusit sa se joace cu actiunea acestui film mi-a adus aminte de multe scene din filmele lui Tarantino, ori regizorul Matthew Vaughn cred ca poate sa se mandreasca cu senzatia lasata de pelicula sa. 

Din punct de vedere al montajului sau al imaginilor generate computerizat, filmul este mai mult decat generos. Diferitele gadgeturi proprii unor agenti de o asemenea anvergura, scenele de lupta care entuziasmeaza orice iubitor al acestora, fac din acest film unul extrem de frecventabil si mai ales extrem de entertaining.

Consider ca lunga lista de vedete, precum si distribuirea Juliannei Moore in rolul personajului principal negativ au fost un pariu castigat pe deplin, asa cum un pariu castigat a fost si folosirea din abundenta a efectelor speciale in cele mai neasteptate moduri si momente ale filmului.


REACTIA CRITICLIOR

Iata ca nu numai eu m-am gandit la Deadpool si la ceea ce a insemnat acel film cu adevarat: o palma la adresa blockbusterelor hollywoodiene. Nu e cazul in totalitate aici, insa remarca Joannei Langfield de la The Movie Minute imi merge la suflet:

It’s been a while since Hollywood worked this hard to make us have a good time.

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.