John Wick – Chapter 2 (2017) – recenzie film

Titlu original / in limba romana: John Wick – Chapter Two;

Regie: Chad Stahelski;

Scenariu: Derek Kolstad;

Distributie: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Laurence Fishburne, Ian McShane; 

Durata: 122 min.;

Productie: Summit Entertainment, Thunder Road Pictures, 87Eleven;

Distribuit in Romania de: Freeman Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 6,5-7


 John Wick: Chapter 2 (2017) on IMDb

Nu uitati de canalul de YouTube Film si teatru!

Varianta video a recenziei pentru John Wick: Chapter 2 este aici.

SINOPSIS

Cata energie risipita in asteptarea a ceea ce multi au numit premiera inceputului de an, John Wick – Chapter 2! Ce multa lume entuziasmata ca va avea inca odata ocazia sa-si potoleasca setea de adrenalina ieftina cu lupte corp la corp a la Matrix sub semnatura lui Keanu Reeves!

Dar trebuie sa avem si filme de acest gen, trebuie sa stim sa apreciem un montaj bun sau o imagine impecabila chiar daca acestea nu apartin unor filme de Oscar.

Si asta o sa incercam sa facem astazi aici: sa ne dam seama daca filmul asta cu note mari din partea criticilor merita indulgenta sau trebuie tratat sever cu ochi critici!

Pana la urma, fiind un film a carui prima parte ne-a obisnuit intrucatva cu ceea ce vom vedea in acest sequel, chiar putem sa-i dam credit si sa-l tratam ca pe ce este: un film de actiune, cu un erou carismatic si atotputernic in ceea ce face, care practic traieste intr-o lume populata exclusiv de dusmani (nu pot sa ma abtin: suna a manea, nu? 🙂 ).

Subiectul e simplu: dupa ce decide, in urma celor intamplate in primul film, sa se retraga din viata sa de asasin platit si sa se faca baiat cuminte, John este nevoit sa reintre in lumea pe care pare ca o uraste dar care l-a facut cine este pentru a respecta un cuvant dat.

Problema e ca, dupa ce ucizi sora unui cap mafiot, chiar daca esti angajat de acesta, omul, ca sa-si apere onoarea, trebuie sa puna pret pe capul tau, astfel incepand un cerc vicios imposibil si obositor pentru mine, ca spectator.

In final insa nu poti sa ma convingi ca un film cu dialoguri precum cele din filmele alea de pe vremuri cu Piedone, unde totul e dublat atat de prost incat lipsink-ul nu are nimic in comun cu sunetul, poate fi apreciat drept un film bun!


JOC ACTORICESC SI REGIE

La nivelul actori, in afara de Keanu Reeves, nu putem sa nu-l remarcam pe Morpheus din Matrix (daca tot am facut mai devreme referire la acel film): Laurence Fishburne.

In rest, in afara de Franco Nero pe care, desi putin chubby l-am recunoscut imediat, actori de nivel mediu.

Lovitura, pentru mine cel putin, vine insa dinspre regie: regizorul Chad Stahelski e nici mai mult nici mai putin decat cel responsabil cu tot ce a insemnat cascadorii in 300, Matrix, Constantine sau V for Vendeta!

Si uite-asa toate se leaga! Un baiat care a facut treaba buna inainte, s-a gandit el sa treaca la alt nivel si sa se faca regizor! N-a facut treaba rea, dar eu zic asa: nu era mai bine sa ramana el la cascadorii? Doar a revolutionat intreaga lume a cinematografiei odata cu aparitia Matrix! E ca si cum raposatul Szobi Czech se apuca sa-l regizeze pe Margelatu intr-un come back dupa 20 de ani!!


REACTIA CRITICLIOR

Am spus-o si in recenzia video, o spun si aici: numai pe un site precum IMDb, unde noteaza filme toti neavenitii, filmul asta putea avea nota pe care o are (8,5!).

Legat de intentia pe care am enuntat-o la inceput, aceea de a ne da seama daca este un film serios prost sau un film de actiune bun, cateva cuvinte din partea unui specialist spun totul:

John Wick: Chapter 2 Raises The Bar On American Action.

Da, este pana la urma un film de actiune, iar ca film de actiune este bun! Mergeti si-l vedeti, mai ales voi, cei ce gustati acest gen de filme! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David
Titlu original / in limba romana: Hunter Killer/Operatiunea Hunter Killer; Regie: Donovan Marsh; Scenariu: Arne Schmidt, Jamie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.