Jack Reacher: Never Go Back! / Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata! (2016) – recenzie film

Titlu in limba romana: Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata!;

Titlu original: Jack Reacher: Never Go Back!;

Regie: Edward Zwick;

Scenariu: Lee Child (nuvela), Richard Wenk (scenariu), Edward Zwick (scenariu);

Distributie: Tom Cruise, Cobie Smulders, Aldis Hodge; 

Durata: 118 min.;

Productie: Paramount Pictures, Skydance Productions, Huahua Film & Media Culture;

Distribuit in Romania de: Ro Image 2000


 Jack Reacher: Never Go Back (2016) on IMDb

SINOPSIS

Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata! este al doilea film dupa una din nuvelele in care Jack Reacher este eroul principal, a doua in care Tom Cruise joaca rolul acestui erou.

Bazat pe nuvela cu acelasi nume, acest film are un capital de imagine de care se foloseste mai putin decat ar putea s-o faca. Cand spun capital de imagine ma refer la carte (best seller in colectia New York Times), dar si la Tom Cruise.

Pentru ca nu e posibil sa ai un actor atat de carismatic precum Tom Cruise si o carte ok si sa scoti un film mediocru! Si nu, nu bugetul a fost problema. Filmul e slab din cauza ca regizorul nu a vazut tusele pe care le-a trasat scriitorul nuvelei, tuse pe care el doar trebuia sa le urmeze.

Ca sa dam cateva repere, Jack Reacher este un fost ofiter care a fost indepartat din armata si care, la inceputul filmului, ne este infatisat ca umbland la intamplare prin tara si vorbind la telefon cu o tipa, ofiter si ea in armata americana si cantonata intr-una din bazele de la Washington.

Cei doi nu s-au vazut niciodata, dar cand el ajunge la Washington si aude ca ea a fost arestata, “ghiceste” imediat ca i s-a inscenat ceva si incepe sa se bata cu toata lumea pentru a o elibera pe ea din inchisoare. Practic omul asta, care nu ne este nici macar infatisat ca fiind indragostit, isi risca viata pentru o necunoscuta de dragul principiilor. Tot de dragul acestor principii afla ca s-ar putea sa aiba o fiica, fiica ce pare ca are rolul clar de a-i complica viata eroului nostru.

M-am surprins cascand la acest film si e grav, pentru ca eu in general sunt si rabdator si atent la filme. Insa acest film a fost atat de plin de clisee si de lipsit de actiune de calitate, incat scenele cu eplozii sau ce a mai fost, asa razlete cum au aparut in economia filmului, pareau ca sunt acolo doar pentru a ne aminti ca vedem un film de actiune.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Tom Cruise este actorul cel mai indicat pentru a juca ecranizarea acestei nuvele. Numai ca doar cu el si cu Cobie Smulders care mie nu-mi place ca femeie, dar a carui prestatie actoriceasca o pot aprecia ca buna aici, nu putem face un blockbuster. 

Desi si aici Tom Cruise isi face cascadoriile, desi ceva eforturi e clar ca au fost intreprinse, ceva nu se leaga in filmul asta si pace! E ca o peltea lunga, servita de matusa pe la care te duci in vizita obligat, care peltea e gustoasa pe alocuri, dar care pare ca nu se mai termina, nici ea nici vizita la matusa…

Nu am crezut ca voi ajunge, dupa ca am vazut Top GunVanilla SkyEyes Wide ShutBorn on the Fourth of JulyJerry Maguire sau A Few Good Men cu Tom Cruise, sa apuc ziua sa vad un film care pare ca a fost acceptat de catre protagonisti pentru a-si plati facturile! Pentru Dumnezeu, vorbim de un om de 54 de ani care face filme la cel mai inalt nivel de cel putin 30, nu e normal sa nu ne mai multumim cu putin?!

Regizoral, desi Tom Cruise a mai lucrat cu Edward Zwick la The Last Samurai, film care le-a iesit, lucrurile aici au dus catre un rezultat mediocru. Si e pacat, vazand asteptarile publicului de la acest al doilea film cu Jack Reacher.


REACTIA CRITICLIOR

It could’ve been and should’ve been a lot better – it’s not terrible, it’s just not particularly good either.

Asa spune Mark Hughes de la Forbes, iar eu inteleg de aici ca fiind nici fiind mai bun decat se putea, dar nefiind efectiv atat de bun pe cat te-ai astepta, ai de-a face doar cu un film mediocru.


TRAILER

Click AICI pentru trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

1 Comment

  1. Pingback: The Mummy/Mumia (2017) - recenzie film - FilmSiTeatru.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.