Guardians of the Galaxy vol. 2 / Gardienii galaxiei vol. 2 (2017) – recenzie film

Guardians of the Galaxy vol 2

Titlu original / in limba romana: Guardians of the Galaxy vol. 2 / Gardienii galaxiei vol. 2;

Regie: James Gunn;

Scenariu: James Gunn, Dan Abnett;

Distributie: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista; 

Durata: 136 min.;

Productie: Marvel Studios, Walt Disney Pictures;

Data premierei in Romania: 5 mai 2017

Distribuit in Romania de: Forum Film Romania;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5-8


 Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Stii ca partea a doua a unui film si-a atins macar partial obiectivele, atunci cand vezi ca amicii tai de pe Facebook se sfadesc necazand de acord care a fost mai bun. Asa si cu Guardians of the Galaxy vol. 2 / Gardienii galaxiei vol. 2! Fetele multora, la iesirea din sala in care avusese loc avanpremiera pentru presa, bloggeri si vedete, erau destinse de ras, la fel cum si majoritatea erau de acord cu ideea ca cele doua filme sunt apropiate valoric.

La fel cum am facut la iesirea de la acest film, am revazut prima parte pentru a putea veni in fata tastaturii si a va scrie parerea la modul cat mai informat cu putinta.

In primul rand, inainte de orice comparatie, amandoua sunt o realizare peste medie ale studiourilor Marvel. Deci char daca l-ati vazut pe pimul, chiar daca nu ati facut-o, acest al doilea volum este perfect independent ca actiune, adica nu va fi deranjanta vizionarea sa daca nu l-ati vazut pe primul.

In acest al doilea episod, eroii cu care deja ne-am familiarizat in prima parte, pornesc intr-o aventura putin diferita de cea din prima parte. Pentru ca daca acolo ni s-a prezentat metodic modul in care s-au inchegat ei ca gasca, aici intram in detalii si ne ducem la originile unuia dintre ei, mai exact a lui Peter Quill (Chris Pratt). Si desi in prima parte Quill pare un dur, aici sunt explorate si exploatate exact partile sale mai sensibile.

Filmul este presarat de scene de comedie, de romantism, dar si de superactiune sau absurd. Are deci de toate! Nu o sa incerc sa emit o parere ferma in dreptul unuia sau a altuia dintre cele doua volume, insa pot spune ca desi sunt nascute din aceeasi idee, merg pe piste diferite, fiecare fiind bun in felul sau.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Eu pe Zoe Saldana am descoperit-o, ca si majoritatea dintre noi, in Avatar. Mi-a placut mult si in Colombiana, apoi in Star Trek si tot asa. E carismatica, e actrita buna, aici e potrivita cu tot cu pielea ei verde si buzele albastre cu tot!

De Chris Pratt am spus ca e potrivit si voi adauga faptul ca e bine creionat si dozat in scenariu in abele filme. Dar nu vreau sa uit la acest capitol de contributia lui Vin Diesel. Cum care Vin Diesel?! Cel care-i da voce si suflet celui ce a devent mascota acestei francize: Groot!

Regizorul James Gunn este acelasi care a regizat si primul volum si care va regiza si partea a treia (anuntat deja ca sigur de catre marile site-uri de specialitate). Faptul ca bugetul de 200 de milioane investit a fost recuperat si depasit cu vreo 50 de milioane la ora scrierii acestei recezii, dovedeste ca pariul pus de producatori in momentul in care l-au ales pe el, a fost unul castigator. Ca nu-l mai regasim ca regizor decat in in alte productie exceptand Scooby-Doo sau Dawn of the Dead, putem trece cu vederea, pana la urma omul a cunoscut afirmarea cu filmul asta mai mult decat au facut-o altii care isi aroga drepturi aiurea cu alte filme!


REACTIA CRITICLIOR

Ideea de a-l valorifica si mai mut pe baby Groot a dat roade, vedem asta din cele cateva cuvinte bine mestesugite ale criticului de la L.A. Biz, Annlee Ellingson: 

Surprise was part of the original film’s delight. But Vol. 2 cranks the volume on the formula. Plus, you know, baby Groot..

E un film distractiv pentru cei nefamiliarizati cu universul Marvel, un film bun pentru cei impatimiti ai acestuia, insa un sfat am si pentru unii si pentru ceilalti: nu plecati din sala pana nu se sting toate luminile, finalul genericului va va oferi surprize! 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Ghost in the Shell/Spiritul din cochilie; Regie: Rupert Sanders; Scenariu:
Titlu original: Star Trek Beyond; Titlu in limba romana: Star Trek - Dincolo de infinit; Regie:
Regie: J.J. Abrams; Scenariu: Alex Garland, J. J. Abrams, Michael Arndt, George Lucas; Distributie: Harrison Ford, Mark Hamill,
Titlu original: Rogue One: A Star Wars Story; Regie: Gareth Edwards; Scenariu: Chris Weitz, Tony
Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.