Going in Style / Jaf cu stil (2017) – recenzie film

Going in style

Titlu original / in limba romana: Going in Style/Jaf cu stil;

Regie: Zach Braff;

Scenariu: Theodore Melfi, Edward Cannon;

Distributie: Ann-Margret, Morgan FreemanMichael CaineAlan Arkin; 

Durata: 96 min.;

Productie: De Line Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), New Line Cinema;

Data premierei in Romania: 14 aprilie 2017

Distribuit in Romania de: Freeman Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 7-7,5


 Going in Style (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Going in Style / Jaf cu stil este filmul care, daca e sa fie descris in cateva cuvinte ar fi putea fi catalogat drept filmul care iti transmite o energie buna!

Este o pelicula cu tot dichisul, cu scenariu ingrijit, cu un regizor (Zach Braff – Scrubs) care nu e deloc strain de aceasta dificila ramura a filmului si a teatrului, comedia.

Povestea filmului se desfasoara in New York-ul zilelor noastre cand trei prieteni vechi (Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) si Albert (Alan Arkin)) se vad pusi in situatia de a isi pierde pensiile dobandite pe merit dupa o munca de o viata.

Dupa ce asista la un jaf armat asupra bancii la care are ipoteca pe casa si dupa ce afla ca, datorita faptului ca nemaiavand pensie, respectiva banca ii va lua casa, Joe (Michael Caine) isi pune in cap sa infaptuiasca si el un jaf similar si sa-si coopteze si amicii pe un considerent simplu: “daca stam si nu facem nimic, banca imi va lua casa si voi ajunge pe drumuri, macar asa voi ajunge la inchisoare pentru tot restul vietii si acolo voi avea asigurat un acoperis si 3 mese pe zi”.

Zis si facut. Cei trei se apuca sa planuiasca jaful in amanunt si chiar aceste detalii aduc savoare filmului in sine. Povestea este bine dozata si filmul nu pare la prima vedere sa sufere din lipsa de consistenta, iar desele situatii hilare cu care filmul este mestesugit impanat, fac din el mai mult de cat un film de duminica, ci un fel de alternativa mai usurica la o alta pelicula cu Morgan Freeman intre protagonisti, The Bucket List.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Avem in acest film nici mai mult nici mai putin decat trei laureati ai premiilor Oscar (Morgan FreemanMichael CaineAlan Arkin) si doi nominalizati pentru acestea: Matt Dillon si Ann-Margret. Si daca pentru o asemenea abundenta de staruri am mai avut filme dezamagitoare, de data asta asteptarile chiar nu ne sunt inselate si eroii nostrii onoreaza cu gratie rolurile ce le-au fost incredintate.

Am vorbit mai devreme despre regizorul Zach Braff si prezenta sa in Scrubs. Consider ca o serie precum aceea a fost un mare atu pentru tanarul regizor in momentul in care i s-a oferit oportunitatea sa regizeze un film cu actori de asemenea anvergura. Acesta a reusit sa surprinda cu exactitate ritmul si dinamica specifice unei asemenea intrigi precum cea a filmului nostru, incat de-a lungul desfasurarii sale ne vedem in repetate randuri absorbiti in mimica si sincronizarea eroilor nostri, incat atunci cand pelicula ne permite, iesim din ea surprinsi de ce putere a proiectat aceasta asupra noastra.


REACTIA CRITICLIOR

Aproape induiosat de jocul celor trei monstrii sacrii, Adam Graham de la Detroit News lasa un comentariu emotionant pe marginea acestui film:

There are weightier movies with more moral complexity, but this is just a hug from grandpa. And who couldn’t use more of those?

Asa si este! Cui nu-i face bine o imbratisare de bunic?!

Mergeti sa vedeti acest film si veti fi de acord cu mine! Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.