Bridget Jones’s Baby / Bridget Jones insarcinata (2016) – recenzie film

Titlu in limba romana: Bridget Jones insarcinata;

Titlu original: Bridget Jones’s Baby;

Regie: Sharon Maguire;

Scenariu: Helen Fielding, Dan Mazer;

DistributieRenée ZellwegerColin FirthPatrick DempseyGemma Jones, Jim Broadbent; 

Durata: 122 min.;

Productie: Miramax, StudioCanal, Universal Pictures;

Distribuit in Romania de: RO IMAGE


 Bridget Jones's Baby (2016) on IMDb

SINOPSIS

Dupa doua filme Bridget Jones (Jurnalul lui Bridget Jones in 2001 si Bridget Jones: La limita rațiunii in 2004), realizatorii au asteptat 12 ani si cateva operatii estetice nereusite pentru Renée Zellweger pentru a mai incerca sa faca bani de pe urma acestei francize. Sincer, m-am dus cu asteptari minime la film. Ce m-a surprins a fost ca principalul obiectiv al unui astfel de film – acela de a distra privitorul – a fost pe deplin atins!

Filmul are haz, are umor (si nu doar umor englezesc), merge a fi privit chiar si daca n-ai auzit in viata ta de Bridget Jones. Bridget este o producatoare TV ajunsa la 43 de ani si care considera ca viata sa nu este implinita fara un sot si un copil, mai ales ca in jurul sau nu prea se afla vreun suflet de cam multa vreme.

La insistentele colegei sale de platou, Bridget merge la un festival de muzica si astfel, viata si locul sau de munca ajung sa sufere mari schimbari din pricina unei… sarcini. Si ca incurcatura sa fie completa, Bridget a avut doua relatii in weekendul in care a fost conceput copilul. Una cu Jack, un prezentator TV milionar si chipes (Patrick Dempsey – Dr. Derek Shepherd din Grey’s Anatomy) si cealalta cu o dragoste mai veche a lui Bridget, Mark (Colin Firth), ceea ce o duce la dilema vietii sale: care dintre ei este tatal?!

Filmul este o comedie romantica distractiva de la cap la coada, trateaza probleme de zi cu zi ale femeilor mature si o face cu multa naturalete. Au fost reprize intregi de hohote de ras in sala in timpul vizionarii, iar senzatia ca filmul nu este tocmai rau este predominanta la finalul sau.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Am spus-o si in deschidere, o repet: Renée Zellweger a avut parte de niste operatii estetice care aproape au facut-o de nerecunoscut. In toate momentele in care apare in prim plan ba pare ca-i plezneste pielea pe fata, ba pare ca gura si ochii i s-au micsorat de cat s-a tras de pielea aia! Desi nu era o frumusete, totusi felul in care a ajuns sa arate ma face sa ma intreb cine a fost totusi cu ideea de a resuscita tema Bridget Jones, mai ales ca a revenit dupa o duzina de ani pe marile ecrane.

Jocului actricesc nu-i gasesc cusururi in acest film. Avem totusi actori castigatori de Oscar (Renée Zellweger si Colin Firth), precum si un dublu nominalizat la Golden Globes, asa ca performantele actoricesti nu se pun in balanta. Problema ar putea fi la regie sau la scenariu.

Intr-un alt rol secundar, dar deosebit de spumos, o avem pe Emma Thompson in rol de medic neonatolog al lui Bridget. Hazul cu care interpreteaza, mixul de umor englezesc, apropos-uri subtile si glume fara perdea, fac din ea un personaj important al filmului, desi aparitiile sale sunt mai mult episodice.

Regia nu sufera nici ea, scenariul are cateva mici inadvertente, insa nimic strigator la cer, deci una peste alta filmul da bine la public si e de vazut, mai ales pentru doza de buna dispozitie pe care o transmite.


REACTIA CRITICLIOR

Nu e un film cu note mari, nu e un premiant, trebuie sa recunoastem ca nici nu avea cum sa fie. Ce a reusit insa acest fim, dupa 15 ani de la primul Bridget Jones, este sa distreze si sa bine-dispuna. Si asta nu este putin lucru!

Peter Travers, critic de film la Rolling Stone rezuma in cateva cuvinte ce am spus eu mai sus:

It sounds godawful in title and concept – but which in execution is a fizzy delight. Warning: The sight of middle-agers bonking may cause teen tremors.

Comedie de la cap la coada, film cu bune si cu rele, Bridget Jones insarcinata este, in opinia mea, un film de vazut!


TRAILER

Click aici pentru trailerul oficial!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.