Blockers/Interzis la… sex (2018) – recenzie film

Blockers

Titlu original / in limba romana: Blockers/Interzis la… sex;

Regie: Kay Cannon;

Scenariu: Brian KehoeJim Kehoe;

Distributie: Kathryn NewtonJohn CenaLeslie Mann; 

Durata: 102 min.;

Productie: Point Grey PicturesDMG EntertainmentGood Universe;

Data premierei in Romania: 13 aprilie 2018;

Distribuit in Romania de: Ro Image 2000;

Nota filmsiteatru.ro: 8-8,5


Guest post: Dana Elena

 Blockers (2018) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Este usor sa-ti dai seama de reusita unui film de comedie. Cum? Simplu: din reactia publicului! Atmosfera din sala de cinema este cea mai importanta. Dupa mine, comedia este singurul gen care parca uneste publicul pentru cele doua ore cat dureaza filmul. Le ofera ceva in comun, umorul, un spatiu destins in care fiecare se poate bucura de proiectie.

Niciodata nu spun nu unei comedii bune, iar Blockers a fost cu mult peste asteptarile mele! In esenta, este vorba despre cum fiicele a 3 parinti, Hunter (Ike Barinholtz), Lisa (Leslie Mann) si Mitchell (John Cena) se maturizeaza si incep viata de adult.

Fiecare dintre cei 3 parinti reprezinta cate o tipologie: Hunter este parintele absent care isi doreste sa reia legatura stransa cu fata lui, Lisa este mama posesiva, iar Mitchell este tatal sensibil si foarte protectiv. Deci va puteti da seama ce se intampla cand sunt adusi impreuna…

Cel mai marcant moment al transformarii fetelor din povestea noastra (Julie, Kayla, Sam) este balul lor de absolvire in jurul caruia se invarte intreaga pelicula. Cele trei isi planuiesc seara pana la cel mai mic detaliu, incluzand si un pact. Insa, nu orice fel de pact, cele trei cred ca seara balului este ocazia perfecta de a-si pierde virginitatea. #SexPact2018 Probabil aici se face si un apel la usurinta cu care este tratat acest aspect de catre majoritatea adolescentilor din ziua de azi.

Evident, planul lor are de suferit atunci cand Lisa descopera ca fata ei, Julie, si-a lasat laptopul deschis. Impreuna cu Hunter si Mitchell isi da seama de pactul fetelor si pornesc sa le opreasca. De aici incepe aventura lor plina cu intamplari hilare si rasete din belsug.

Am ras? Am ras! M-am simtit bine? M-am simtit bine! Pur si simplu acest film mi-a dat o stare foarte buna! Glumele au fost foarte amuzante, desi unele mai vulgare, dar na, asta se cere! Actiunea si energia actorilor din film chiar te prinde si pe tine in hora lor comica. Una peste alta, daca aveti chef de o comedie buna, Blockers chiar este de luat in calcul.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Blockers a fost regizat de nimeni alta decat Kay Cannon, cunoscuta pentru scrierea scenarilor de la Pitch Perfect. Acest film este considerat debutul ei regizorial. Cu un asa debut, abia astept sa vad ce proiecte mai lanseaza pe viitor! 🙂

Cat despre actori, primul care iti atrage atentia este fie ca vrei, fie ca nu, John Cena. Eu stau si ma intreb, e ceva ce omul asta nu poate sa faca? De jucat in filme poate, mi-a dovedit in special cu rolul in Blockers care i s-a potrivit ca o manusa. De cantat, a cantat. In 2005 a scos un album de muzica rap “You can’t see me” care a ajuns pe locul 15 in America. Sa nu mai zic, de cariera sa bine cunoscuta de noi toti, aceea de wrestler! Un om de apreciat pentru felul in care nu-si lasa cariera sa intervina cu pasiunile sale.

Pe Ike Barinholtz a.k.a. Hunter l-am mai intalnit si in alte comedii, cum ar fi: Neighbors, Sisters, dar si in filmul SuicideSquad. Cred ca personajul lui a fost cel mai greu de ales. Aveai nevoie de un om care sa treaca prin stari de fericire, stres, nervozitate, tristete si tot sa te mentina cu zambetul pe buze. Ike cu siguranta a reusit asta.

Al treilea parinte, prezenta feminina, este Leslie Mann. Nu este nici primul ei rol intr-un film de comedie, a mai jucat in filme cunoscute precum The Other Woman sau How to be single. In filmul Blockers, Leslie joaca rolul mamei ingrijorate si posesive. Una cam prea posesiva!

 

 


REACTIA CRITICLIOR

 

Filmul Blockers a fost apreciat de catre multi critici, precum Chris Bumbray de la JoBlo’s Movie Emporium:

“Well-written and well-acted. Done just right, with depth, some genuine feeling, and a whole lot of belly laughs”

In vremurile pe care le traim o comedie buna este greu de gasit. Asta este excact ce ar recomanda doctorul dupa o zi grea, asa ca nu ezitati, mergeti la film!

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort