Berzele – recenzie film

Berzele

Titlu in limba romana: Berzele;

Titlu original: Storks;

Regie: Nicholas Stoller, Doug Sweetland;

Scenariu: Nicholas Stoller;

DistributieAndy Samberg, Katie Crown, Kelsey GrammerJennifer Aniston; 

Durata: 89 min.;

Productie: Stoller Global Solutions, Warner Animation Group, Warner Bros. Animation;

Distribuit in Romania de: Freeman Entertainment


 Storks (2016) on IMDb

SINOPSIS

Traim vremuri interesante, cand nici berzele nu mai sunt ce-au fost! Ele nu mai livreaza bebelusi, mai nou s-au apucat de livrat colete, au intrat in business, iar business-ul se numeste cornerstore.com! 🙂 Asa incepe cel mai nou film de desen animat al celor de la Warner Bros, pelicula numita Berzele, film care a avut avanpremiera marti seara la Grand Digiplex in Baneasa Mall.

Situatia relativ stabila a berzelor se complica atunci cand o scrisoare este scapata din greseala in masina de facut copii, astfel ca odata bebelusul aparut pe lume, una dintre berze (Junior), se vede nevoita, impreuna cu cea care a facut boacana si a dus prin actiunile ei la aparitia bebelusului, sa livreze “pachetul” familiei sale de drept, sa revina deci cumva la ceea ce faceau berzele candva ca activitate de baza.

Fiecare bebelus “vine” cu un soi de chip care indica locatia viitoarei sale familii, precum si cu o capsula care il protejeaza de exterior, dar mai ales le protejeaza pe berze sa nu se indragosteasca iremediabil de respectiva dragalasenie.

Filmul este haios, alert si pozitiv. Cu multe mesaje mai mult sau mai putin subliminale, privitorii de toate varstele invata ca e bine sa-ti tii cuvantul dat, ca e bine sa fi bun si, mai ales, ca binele invinge intotdeauna.

Gasim de asemenea o serie de aluzii la viata zilnica a americanului de rand. Astfel, avem familia de corporatisti care isi cam neglijeaza copilul, avem seful care isi dispretuieste si isi persecuta angajatii, avem colegi care nu formeaza o echipa, avem bunatate, rautate, glume haioase si hohote de ras asigurate.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Ca la orice desen animat, la acest capitol pot doar remarca performante vocale, de dictie, tonalitate sau respiratie.

Filmul este in 3D, dublat si subtitrat. Pentru varianta dublata, avem voci de vedete autohtone precum Pavel Bartos, Lidia Buble sau Smiley, iar cei ce aleg varianta subtitrata descopera cu incantare ca Jennifer Aniston da glas unui personaj din film.

Eu am ales varianta subtitrata, insa am inteles, asa cum de fapt am remarcat la cateva pelicule dublate la care am fost in ultima vreme, ca nici versiunea dublata nu e de lepadat.

S-a ajuns din acest punct de vedere ca performantele sau numele actorilor care completeaza lista de voci sa constituie o serioasa optiune pentru public in favoarea respectivei pelicule.


REACTIA CRITICLIOR

La momentul la care scriu, filmul nu are nici macar nota pe IMDb, eu ii dau undeva in jur de 6,5-7, dar ce ma incanta este ceea ce spune Scot Mendelson de la Forbes, cu care, jur, nu sunt inteles in prealabil:

A mostly enjoyable animated romp with some a few winning digressions along the way.

Mai precis: e si desen animat si o lectie cu mici inserturi pedagogice pe ici pe colo! Mergeti, o sa va placa si voua, nu doar copiilor vostri! 🙂


TRAILER

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.