Beauty and the Beast / Frumoasa si bestia (2017) – recenzie film

Titlu original / in limba romana: Beauty and the Beast / Frumoasa si bestia;

Regie: Bill Condon;

Scenariu: Stephen Chbosky, Evan Spiliotopoulos;

Distributie: Emma Watson, Dan Stevens, Luke EvansJosh Gad; 

Durata: 129 min.;

Productie: Mandeville Films, Walt Disney Pictures;

Data premierei in Romania: 17 martie 2017

Distribuit in Romania de: Forum Film România;

Nota filmsiteatru.ro: 7,5-8


 Beauty and the Beast (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

Varianta video a recenziei pentru Beauty and the Beast este aici!

SINOPSIS

Wow! Ce incantare de film e Beauty and the Beast / Frumoasa si bestia! Este un film neanimat, “cu oameni”, facut 1:1 dupa minunea de desen animat din 1991! Cu o distributie foarte inspirata, (Emma Watson – Belle, Dan Stevens – Beast, Luke Evans – Gaston), versiunea cu actori a unui desen emblematic Disney, avea doua sanse: sa dea lovitura sau sa fie un fiasco! Imediat dupa ce am venit de la vizionarea de presa a filmului am revazut versiunea din 1991, cea animata: va spun, desi nu aveam nevoie de a doua confirmare, Beauty and the Beast / Frumoasa si bestia versiunea 2017 a dat lovitura!

Nu mi-a venit sa cred cat de fidel a fost refacuta atmosfera din desenul animat de acum 26 de ani! Cu cateva melodii mestesugit lipite coloanei sonore initiale a filmului animat, povestea de dragoste devenita clasica dintre frumoasa Belle si blestemata Bestie este o productie care te subjuga si, intr-un mod rar intalnit, te face sa iesi de la vizionarea sa cu un zambet mare in suflet.

M-am surprins intrigat de cat de bine e adaptat totul in filmul acesta: frate, pana si gainile sunt la locul lor, iar satul izolat de lume unde traieste Belle arata identic in cele doua versiuni!

Povestea e simpla si clasica: frumoasa indragostita de bestie o salveaza pe aceasta din urma din blestemul aruncat asupra ei cu multi ani in urma de catre o vrajitoare care a vrut sa il pedepseasca pe printul transformat in bestie pentru trufia si superficialitatea sa.

Modul in care se reuseste prin imagini generate computerizat (computer generated images – CGI) sa se refaca personajele adiacente povestii (ceasul, sfesnicul, cuierul, serviciul de ceai, dulapul, clavecinul), este atat de surprinzator si aproape de perfectiune, incat sunt momente in care povestea te fura si aceste personaje fantastice te atrag in dansul lor fantastic ori in lupta lor de a apropia pe  cei doi eroi printr-o dragoste izbavitoare.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Cu Emma Watson ne-am obisnuit atat de mult in seria Harry Potter, incat regasirea ei in povestea Disney este atat de fireasca si de binevenita, incat nu stiu daca s-ar fi potrivit altcineva mai bine in acest rol!

Am avut momente cand mi-am spus ca filmul asta parca mi-a placut mai mult decat La La Land, iar coincidenta continua: personajele principalele de-acolo, Ryan Gosling si Emma Watson au dat proba si pentru acest film, insa au decis sa joace in acel film in detrimentul productiei 2017 Beauty and the Beast / Frumoasa si bestia!

Gaston si LeFou, cavalerul indragostit de Bella si lacheul sau au o reprezentare atat de buna in persoana actorilor Luke Evans si Josh Gad, incat vazand versiunea animata ai senzatia ca aceasta a fost facuta dupa film, acest lucru intamplandu-se spectatorului si in momentul in care o vede pe Belle imbracand celebra rochie galbena cu flori de aur aplicate!


REACTIA CRITICLIOR

Scenarist al minunatei ispravi numite Chicago, regizorul Bill Condon se pare ca a insistat atat de mult pe langa mai marii Disney sa aprobe acest proiect, incat la un moment dat a uimit asistenta adresandu-se acestora:.

With all due respect, I think you’re crazy. The songs are too good!

Si pana la urma au facut ca el, iar filmul a iesit prima-ntai!

Mergeti sa-l vedeti impreuna cu copiii, e un film minunat, o pelicula care va ramane in istorie!

Vizionare placuta, v-am pupat!


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul subtitrat in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: La La Land; Regie: Damien Chazelle; Scenariu: Damien Chazelle;
Titlu original / in limba romana: Leap! (Ballerina)/Balerina; Regie: Eric Summer, Éric Warin; Scenariu: Carol
Titlu in limba romana: Zootropolis; Titlu original: Zootopia; Regie: Byron Howard, Rich Moore; Scenariu: Byron Howard, Jared
Titlu original: The Secret Life of Pets; Titlu in limba romana: Singuri acasă; Regie: Yarrow
Titlu original / in limba romana: A Dog's Purpose / Cainele, adevaratul meu prieten; Regie:

2 Comments

  1. Pingback: The Circle (2017) - recenze film - FilmSiTeatru.ro

  2. Pingback: Guardians of the Galaxy vol. 2 / Gardienii galaxiei vol. 2 - recenzie film - FilmSiTeatru.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.