Bad Moms / Mame bune si nebune (2016)- recenzie film

Titlu original: Bad Moms;

Titlu in limba romana: Mame bune si nebune;

Regie: Jon Lucas, Scott Moore;

Scenariu: Simon Pegg, Doug Jung;

Distributie: Mila KunisKathryn HahnKristen BellChristina ApplegateJada Pinkett Smith; 

Durata: 101 min.;

Productie: Block Entertainment, STX Entertainment;


 Bad Moms (2016) on IMDb

SINOPSIS

Am ajuns la Bad Moms dupa ce ii vazusem trailerul de cateva ori si ma temeam sa nu fie una dintre comediile usurele care sa-si dezvaluie toate poantele in trailer. N-a fost asa! Filmul, desi nu a fost conceput ca o productie care sa uimeasca lumea, are destule ingrediente cu care sa ne ademeneasca in sala de cinema.

In primul rand avem distributia. Bad Moms incanta prin cateva prezente notabile fara sa ajunga sa fie doar un film cu multi actori celebrii, dar fara pretentii. Mila Kunis, Kirsten Bell, Kathryn Hahn sunt personajele pozitive in timp ce Christina Applegate si Jada Pinkett Smith joaca rolurile negative. Si le joaca bine, pentru ca mi-au facut seara! Sa nu uit: traducerea in romana a filmului este savuroasa, puteti vedea pasaje in trailerul de la finalul acestui review, trailer pus la dispozitie de Freeman Entertainment, organizatorii avanpremierei filmului si distribuitorii lui in Romania, multumim!

Modul in care ni se evidentiaza tipologii de mame frecvent intalnite azi in Statele Unite ne sugereaza de multe ori ca peliculele din cetatea filmului parca sunt comandate in functie de tendintele sociologice de la respectivul moment. Si cum probabil acum e momentul mamelor singure si atotstiutoare, iaca filmul!

Asta nu ii scade din merite, asta nu il face mai putin savuros, asta nu ne impiedica sa intram in pielea mamelor-eroine si sa traim cu ele momente de betie, agonie, extaz, resemnare sau lupta. Pentru ca in principal acestea sunt meritele acestui film: semnaleaza aceasta paleta de stari si o exemplifica pentru noi, privitorii.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Jocul actorilor, de fapt al actritelor, este de departe de apreciat. Este o comedie, este greu de jucat, are o intreaga lista de filme similare de surclasat. Si filmul isi face treaba, ajunge prin distributia sa la inima privitorului, dar mai ales il pune pe acesta pe ganduri. Pentru ca nu ai cum sa nu razi mai intai si sa nu te gandesti mai apoi cata energie se consuma de multe ori degeaba in incercarea de a ne crea o viata perfecta noua si apropiatilor nostri! Problema e ca de multe ori aceasta incercare este si lipsita de reusita si epuizanta. Iar filmul acesta asta incearca sa spuna: nu exista o reteta general valabila legata de cresterea copiilor sau de educatia lor. Filmul se foloseste de armele de care dispune sa traga acest semnal de alarma si o face intr-un mod simpatic, haios si deschis.

Regia este semnata de cel care a facut ca regizor seria Hangover. V-a placut Hangover? O sa va placa si Bad Moms pentru niste motive similare! 🙂 Jon Lucas a reusit, dupa parerea mea, acolo, niste chestii noi in ideea de film de comedie, are si aici cateva, problema insa o reprezinta modul diferit in care intelege sexul opus. Nu reuseste un Hangover feminin, insa nu sunt sigur ca si-a propus asta. Si daca nu, bravo lui! Pentru ca desi a ajuns mai jos in comedie decat cu Hangover, a reusit sa produca un film care merita atentie.


REACTIA CRITICLIOR

Filmul n-a fost inca lansat in Statele Unite, nu avem inca o reactie de acest gen, insa procentul mare de asteptare la adresa acestuia (apreciat de rottentomatoes.com la 96%), pare sa-i confere sanse reale de cronici pozitive.


TRAILER

Click aici pentru trailerul oficial!

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.