A simple favor / O simpla favoare (2018) – recenzie film

Titlu original / in limba romanaA simple favor / O simpla favoare;

RegiePaul Feig;

ScenariuJessica Sharzer;

Distributie: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Andrew Rannells;

Durata: 117 min;

Productie: Lionsgate, Feigco Entertainment;

Data premierei in Romania: 14.09.2018;

Nota filmsiteatru.ro: 6,5-7

SINOPSIS

Daca in momentul in care vezi titlul sau distributia acestui film ai impresia ca e un film usurel, un alt film cu si despre mame singure, te inseli amarnic. Pentru ca acest film este dens si complicat precum viata, fiind dealtfel si adaptare a unei carti deosebit de bine scrise.

Cu o Blake Lively intr-o forma de zile mari si cu o Anna Kendrick care pe mine personal m-a surprins placut tocmai pentru ca prin prezenta pe afis m-a dus cu gandul la faptul ca va juca iar intr-o deja fumata comedie romantica, in timp ce chiar nu e cazul aici, filmul e o reala surpriza placuta a acestui inceput de toamna.

Filmul ne spune povestea a doua femei cu conceptii de viata diferite (una – Stephanie, vaduva, mama unui baietel, proprietara de vlog si o obsedata de ordine pana la penibil, iar cealalta, Emily, si ea mama de baietel, cu o cariera stralucitoare, un trecut incert si de o conditie materiala deosebita), care prin intermediul fiilor lor ajung prietene. Destainuirile pe care naiva de Stephanie i le face lui Emily duc filmul intr-o zona nebanuita.

Disparitia lui Emily o transforma pe Stephanie intr-un adevarat detectiv, acesta fiind momentul in care filmul o ia intr-o directie nebanuita si care practic salveaza povestea noastra care pana la acest moment risca sa plictiseasca.

Ce e de admirat in modul in care producatorii au inteles sa marketeze acest film este faptul ca trailerul nu ne dezvaluie aproape deloc modul in care evolueaza intriga. Care intriga este, desi putin densa, o incantare pentru un privitor de film care in acest an nu a prea avut parte de bucurii cinematografice majore.

 

JOC ACTORICESC SI REGIE

Pe langa Blake Lively (pe care o apreciez nu neaparat din alte filme in care a jucat ci, subiectiv, (pentru ca pot), e casatorita cu un actor genial precum Ryan Reynolds (Deadpool)) ☺, sau Anna Kendrick, eroinele noastre, eu personal nu am a remarca neaparat ceva.

Regia e asigurata de Paul Feig, semnatarul regiei pentru Spy, Brides Maids sau Bad Teacher, deci un regizor inclinat spre comedie, lucru care e evident si in cazul acestei productii.  Ce nu se asteaapta nici macar privitorul “antrenat” sa vada in acest film sunt rasturnarile de situatie care practic duc filmul la alt nivel valoric.

Cu un 7,7 pe IMDb la momentul scrierii acestor randuri, filmul debuteaza in cinematografele de la noi pe 14 septembrie, este distribuit in Romania de catre Vertical Entertainment, anuntandu-se a fi o reusita de box office.

REACTIA CRITICILOR

Avand de-a face cu un adevarat film noir post-modernist, o pelicula desteapta care ne duce cu gandul la o la fel de agreabila pelicula precum Gone Girl, A Simple Favour declanseaza in mare doar reactii pozitive din partea criticii.

Referindu-se la martini-ul “twisted with a lemon” care dezleaga limba lui Stephanie si care este practic triggerul intrigii din a doua parte a filmului, Kate Walsh de la Los Angeles Times caracterizeaza pelicula simplu si plastic:

“As bright and bracing as an ice-cold gin martini with a lemon twist, and just as satisfying”.

Concluzie: mergeti de-l vedeti, va va pune creierii la treaba si va va destinde in acelasi timp!

Hai, v-am pupat!

Trailerul in limba romana poate fi vizionat aici.

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AllEscort