A Bad Moms Christmas / Mame bune si nebune 2 (2017) – recenzie film

A Bad Moms Christmas

Titlu original / in limba romana: A Bad Moms Christmas 2 / Mame bune si nebune 2;

Regie: Jon LucasScott Moore;

Scenariu: Jon LucasScott Moore;

Distributie: Mila KunisKristen BellKathryn HahnSusan SarandonChristine Baranski; 

Durata: 104 min.;

Productie: Huayi Brothers MediaSTX Entertainment;

Data premierei in Romania: 24 noiembrie 2017;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota filmsiteatru.ro: 6-6,5.


 A Bad Moms Christmas (2017) on IMDb

Recenzii de film acum si pe YouTube!

SINOPSIS

Din start vreau sa spun despre acest film ca, desi schioapata pe alocuri, isi atinge scopurile pentru care au fost investiti in el mai mult de 29 de milioane de dolari: acela de a binedispune, acela de a ne introduce in atmosfera sarbatorilor si nu in ultimul rand acela de a face bani. Dupa cum arata si din trailer, primele doua scopuri enumerate mai sus sunt implinite, pentru atingerea cel de-al treilea, acela al profitului, martore sunt site-urile de box office: mai mult de 59 de milioane de dolari incasari in primul weekend, ceea ce nu-i de colea!

Nu conteaza ca nu ati vazut prima parte, cele trei prietene si mame sunt usor de asimilat datorita prezentarilor haioase de care au parte din partea scenaristilor. Toate sunt extenuate dupa un an greu, cu copii pe cap, cu soti mai mult sau mai putin prezenti in viata lor. Ce le e lor clar este faptul ca merita o gura de aer proaspat in lupta cu viata, in lupta cu cei din jur, in lupta cu ele insele.

Fiind tipologii diferite, fiecare intelege sa se descarce in felul sau, insa ceea ce deosebeste acest film de primul din serie, este faptul ca in afara de toate grijile pe care le au pe cap de sarbatori, tuturor le vin pe cap, ca la un semn, mamele. Aici asemanarea cu celalalt film cu si despre Craciun lansat acum 2 saptamani, Daddy’s Home 2, este flagranta, diferind doar sexele protagonistilor, acolo fiind vorba de barbati si tatii lor.

Ca si acolo, filmul se termina intr-o atmosfera calda si plina de optimism tipic Craciunului si filmelor americane dedicate acestei sarbatori, insa tot ca si acolo, cliseele abunda, gustul cam prea dulceag conferit de acestea filmului nepermitandu-mi sa ii dau o nota mai mare.


JOC ACTORICESC SI REGIE

Tuturor celor 6 protagoniste rolurile li se potrivesc de minune, insa le-as remarca aici in mod deosebit pe Kathryn Hahn si Susan Sarandon, dar mai ales pe cea din urma, care la varsta de 71 de ani da dovada de o forma fiica exceptionala si de o vitalitate cum abia mai gasesti la alte actrite care au jumatate din varsta ei.

Ca scenariu si regie nu poti remarca ceva deosebit in cazul acestui film. Este un film cu intriga previzibila, cu gaguri clasice dar si banale in acelasi timp, cu cam mult limbaj indoielnic in incercarea de a forta comedia, cam cum faceau stand-up comediantii romani la inceputuri pana sa realizeze ca pot face comedie si altfel.

Ce e de remarcat este faptul ca Jon Lucas, si Scott Moore, semnatarii regiei si ai scenariului acestui film, au semnat scenariile si la Hangover 1,2,3 ori la Bad Moms. Din punctul meu de vedere, Hangover a fost genial, dar deja tot ce a urmat dupa Hangover 2 a fost de prisos. Nu mai ai pur si simplu ce sa spui sau sa faci dupa filmele-alea in materie de filme cu betii sau orgii!


REACTIA CRITICLIOR

Apropos de faptul ca s-a batut deja cam mult apa in piua pe subiect, Kate Taylor de la Globe and Mail e pe gand cu mine:

Apparently, Jon Lucas and Scott Moore, working the distaff side of their Hangover sensibility once again, have no better idea for a plot than a visit from grandma, so they simply repeat it three times.

E una peste alta un film mediocru, fara pretentii, dar care poate sa iti descreteasca fruntea intr-o dupa-amiaza de iarna… 🙂

Hai, v-am pupat! 🙂


TRAILER

Click AICI pentru a viziona trailerul oficial in limba romana!


 

Titlu original / in limba romana: Beach Bum/ Regele plajei; Regie: Harmony Korine; Scenariu: Harmony
Titlu original / in limba romana: Mia and the White Lion / Mia si leul alb;
Iata nominalizarile din acest an: Cel mai bun film: BlacKkKlansmanBlack PantherBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA Star
Titlu original / in limba romana: Bumblebee; Regie: Travis Knight; Scenariu: Christina Hodson; Distributie: Hailee Steinfeld; John Cena, Jorge Lendeborg
Titlu original / in limba romana: Robin Hood; Regie: Otto Bathurst; Scenariu: Ben Chandler, David

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.